Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analýza dat pom. SPSS a jejich interpr. (KSOC / GSPSS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSOC / GSPSS - Analýza dat pom. SPSS a jejich interpr., Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka probíhá v počítačové místnosti, na teoretický výklad metody či modelu zpracování navazuje ukázka na konkrétních datech (přednáška). V navazujícím semináři si studenti metodu sami vyzkoušejí na úlohách, které si zvolí.

Získané způsobilosti

Seznámení se současnými postupy matematicko statistického zpracování kvantitativních dat, získání rutinních dovedností v oblasti základních analýz a prezentace jejich výsledků.

Literatura

Manuál k SPSS Base. Norušis, M.J. SPSS 13.0 : Guide to Data Analysis, Statistical procedures companion. New Jersey: Prentice Hall., 2005. Řezanková, H., L. Marek, M. Vrabec. Interaktivní učebnice statistiky. Swoboda, Helmut. Moderní statistika. Praha: Svoboda., 1977. Hebák, P., J. Hustopecký. Průvodce moderními statistickými metodami. Praha: SNTL, 1987. Hendl, J. Přehled statistických metod zpracování dat. Analýza a metaanalýza dat. Praha: Portál., 2004.

Požadavky

Znalost základních možností SPSS v oblasti konstrukce a úprav datového souboru včetně jednoduchých výpočetních postupů bude předmětem testu, jehož úspěšné složení povede k udělení zápočtu. Zkouška bude spočívat ve vypracování seminární práce ? analýzy dat z databáze výzkumů s využitím složitějších multivariačních metod (regresní analýza, faktorová analýza, klastrová analýza) se sociologickým přesahem.

Garant

doc. Milan Tuček, CSc.

Vyučující

doc. Milan Tuček, CSc.