Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klauzura z anglického jazyka (KAL / AJKL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / AJKL - Klauzura z anglického jazyka, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Klauzurní písemná práce bude posuzována dvěma pedagogy. Pokud bude klauzurní písemná práce hodnocena stupněm 1-3, může student postoupit k ústní zkoušce. Klauzurní písemná práce je členěna do 4 částí: 1. reading comprehension 2. listening comprehension 3. grammar 4. esej. Čtvrtá část je zaměřena na schopnosti uvažování a dovednosti stylistické. Student napíše esej k tématu, které zvolí z navrhovaných variant. Témata jsou vázána na orientaci v problematice reálií a kultury anglicky mluvících zemí, na otázky vztahů České republiky k anglicky mluvícím zemím a na problematiku cestovního ruchu. Při zpracování tématu eseje je povoleno používat slovník.

Získané způsobilosti

Na základě úspěšného složení KP bude student smět vykonat státní zkoušku z AJ.

Literatura

Frydrychová Klímová, B. A Guide to Dissertations Written in English. UHK: Gaudeamus, 2006. Murphy, R. English Grammar in Use. Cambridge: CUP, 1986. McCarthy,M.-O´Dell,F. English Vocabulary in Use. Cambridge: CUP, 1994. Jones,L. Progress to First Certificate. Cambridge: CUP, 2002.

Požadavky

Úroveň Aj B2-C1 a absolvování všech povinných předmětů AJ.Při neúspěšném zvládnutí KP, možnost jejího zopakování.

Garant

doc. PhDr. Blanka Klímová, M.A., Ph.D.