Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Business Ethics (KAL / AOPE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / AOPE - Business Ethics, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní hodina: informace o kurzu; krátké seznámení se všemi tématy jednotlivých setkání.2. Etika úvod do problematiky (etika, morálka, hodnoty...).3. Profesní etiky příklad lékařské etiky.4. Obchodní a podnikatelská etika vznik, hlavní témata a problémy.5. OPE v České republice6. Etické kodexy jejich tvorba, opodstatnění a obsah.7. Etika řízení lidských zdrojů nejčastější problémy (diskriminace, propouštění,).8. Etický aspekt komuniace v pracovních vztazích.9. Etika reklamy (Rada pro reklamu, Oliviero Toscani).10. Corporate Social Responsibility společenská zodpovědnost firem.11. Fair Trade spravedlivý obchod.12. Etický kodex UHK.13. Závěrečná hodina rozpravy nad etickými problémy, udělování zápočtů.Literatura:1) PovinnáN:\UKAZKY\Kacetl\OPESemrádová, I.: Inspirativní etické koncepce. 2012.2) DoporučenáKacetl, J.: Obchodní a podnikatelská etika. 2011.Bláha, J.: Podnikatelská etika. Předpoklad úspěšného rozvoje organizace. Ostrava 2001Fiala, B.: Podnikatelská etika. Olomouc 2005Ševčík, S.: Podnikatelská etika. Praha 2005Semrádová, I.: Etika. Výběr textů k interpretaci. 2010.Informace ke kombinované či distanční formě:Rozsah konzultací: 12 hodinStudijní opory:a) BlackBoard: oliva.uhk.cz; kurz: Etika.Ano/Ne/Připravuje se/Název - Adresa.b) Jiné www stránky:Stránky pro podporu výuky přednášky, zadání prací, seznamy dalších zdrojůc) Server N:\ (Ukázky):Uveďte celou cestu: N:\UKAZKY\Kacetl\OPEd) Jiné zdroje:

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí schopnost řešit etické problémy, do nichž se mohou v praxi dostat. Dále by měli získat povědomí o důležitosti tvorby a dodržování etických kodexů. V neposlední řadě jde i o uvědomění si některých práv a povinností člověka jako jedince i součásti společnosti.

Požadavky

Analýza etického kodexu, kazuistika, esej, popř. prezentace. Poté rozprava o zpracovaném problému a prokázání znalosti vybraného tématu.

Garant

prof. PhDr. Ilona Semrádová, CSc.

Vyučující

Mgr. Jaroslav Kacetl, Ph.D.prof. PhDr. Ilona Semrádová, CSc.