Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět English Seminar II (KAL / ASEA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / ASEA2 - English Seminar II, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematika jednotlivých okruhů je aplikována na konkrétní studovaný obor účastníků kurzu.1. Úvodní hodina, seznámení2. Anglické předpony3. Téma ČAS: slovní zásoba, ustálená spojení, časové předložky4. Zdraví a nemoce 1 - rozšíření slovní zásoby, komunikační aktivity5. Zdraví a nemoce 2 - procvičování slovní zásoby, poslech a čtení s porozuměním6. Film a kino - rozšíření slovní zásoby7. Vtipy, anglický humor, komiksy8. Sport a hry - slovní zásoba9. City a pocity10. Noviny a další média - sledování videa, dialogy11. Národní stereotypy, kulturní rozdíly12. Cestovní ruch 1 - odborná slovní zásoba, poslechová cvičení13. Cestovní ruch 2 - odborná slovní zásoba, mluvní cvičení

Získané způsobilosti

B2 úroveň středně pokročiláRozumí hlavním myšlenkám složitých textů pojednávajících jak o konkrétních, tak o abstraktních tématech, včetně odborných diskusí ve svém oboru. Dokáže konverzovat s určitou mírou plynulostí a spontánnosti, která umožňuje běžné rozhovory s rodilými mluvčími bez napětí pro některou ze stran. Píše jasně podrobné texty o řadě různých témat a vysvětluje svůj názor na aktuální problémy a uvádí výhody a nevýhody různých možností.

Literatura

McCarthy, M. - O´Dell, F. English Collocations in Use. CUP Cambridge, 2005. ISBN 978-0521603782.Oxenden, C., Latham-Koenig, C. New English File Upper-Intermediate. OUP, 2012. Seymour, D. - Popova, M. 700 classroom activities. Macmillan Education, 2005. ISBN 978-1405080019.

Požadavky

Vzhledem k intenzivní povaze tohoto předmětu v oblasti poslechu a komunikace je min. 80% aktivní účast nutná.Průběžné sledování aktuálních témat a spolupráce s relevantními internetovými stránkami.

Garant

Mgr. Dita Golková

Vyučující

Mgr. Miloslava Černá, Ph.D.Mgr. Dita GolkováMgr. Dagmar Hrušová, Ph.D.Mgr. Jaroslav Kacetl, Ph.D.doc. PhDr. Blanka Klímová, M.A., Ph.D.Mgr. Kateřina ProvazníkováPhDr. Eva SieglováMgr. Marcela TejklováIng. Eva Tichá