Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět English Seminar IV (KAL / ASEA4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / ASEA4 - English Seminar IV, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní hodina - vzájemné seznámení se, seznámení se s obsahem a cílem kurzu2. Otázky zaměstnanosti, zákoník práce, pracovní smlouva; tvoření otázek3. Mezinárodní obchod; inverze4. Etika, korupce; vyjádření záporu5. Zločin a trest; slovosled a větná struktura6. Nakupování, problémy konzumní společnosti, globalizace; zrádná slova7. Věda a technika, výzkum a vývoj, znalostní management, intelektuální vlastnictví, copyright; synonyma, antonyma a homonyma8. Slang; idiomy9. Formální a neformální jazyk; interpunkce10.Stížnosti a vybrané formální písemnosti11.Anotace, akademické písemnosti; problémy překladu12.Interkulturní komunikace13.Životní prostředí, národní parky, geoparky, ekoturismusTémata mohou být probírána v libovolném pořadí a upravena dle specializace skupiny.

Získané způsobilosti

B2 (úroveň středně pokročilá)Rozumí hlavním myšlenkám složitých textů pojednávajících jak o konkrétních, tak o abstraktních tématech, včetně odborných diskusí ve svém oboru. Dokáže konverzovat s určitou mírou plynulostí a spontánnosti, která umožňuje běžné rozhovory s rodilými mluvčími bez napětí pro některou ze stran. Píše jasně podrobné texty o řadě různých témat a vysvětluje svůj názor na aktuální problémy a uvádí výhody a nevýhody různých možnostíC2 (úroveň pokročilá) Rozumí širokému rejstříku náročných a dlouhých textů a rozpozná implicitní významy textů. Umí se plynule a pohotově vyjadřovat bez zjevného hledání výrazů. Umí jazyka užívat pružně a efektivně pro společenské, akademické a profesní účely. Umí vytvořit srozumitelné, dobře uspořádané, podrobné texty na složitá témata, čímž prokazuje ovládnutí kompozičních útvarů, spojovacích výrazů a prostředků koheze.

Literatura

Martin Hewings. Advanced Grammar in Use. Cambridge University Press, 2013. ISBN 1107697387.Bill Mascull. Business Vocabulary in Use Advanced. Cambridge University Press, 2004. ISBN 0521540704.Bill Mascull. Vocabulary in Use. Cambridge University Press, 2002. ISBN 0 52177529 9.Kenny, N., Sunderland, P. CAE Practice Tests. Longman, 2002. ISBN 0582337984.

Požadavky

Pravidla účasti na výuce: vzhledem k intenzivní povaze tohoto předmětu v oblasti poslechu a komunikace je 80% účast nutná.Požadavky k zápočtu: úspěšné složení zápočtového testu a 80% účast ve výuce.Zkouška se v tomto předmětu nepraktikuje.

Garant

Ing. Eva Tichá

Vyučující

Mgr. Dita GolkováMgr. Jaroslav Kacetl, Ph.D.doc. PhDr. Blanka Klímová, M.A., Ph.D.Mgr. Kateřina ProvazníkováPhDr. Eva Sieglovádoc. PhDr. Ivana Šimonová, Ph.D.Mgr. Marcela TejklováIng. Eva Tichá