Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reálie anglicky mluvících zemí V (KAL / RAMZ5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / RAMZ5 - Reálie anglicky mluvících zemí V, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Americké hodnoty2. Geografie USA a turistické destinace3. Původní obyvatelé USA4. Předkoloniální a koloniální období5. Americká revoluce I6. Americká revoluce II7. Americká ústava8. Politický systém USA9. Americká literatura I10.Americká literatura II11.Vývoj americké hudby12.Závěrečná konsolidace

Získané způsobilosti

Student bude schopen samostatně hovořit a písemně se vyjadřovat o základních historických a kulturních aspektech spojených s USA.

Literatura

O´Callaghan,B. An Illustrated History of the USA. Longman, 1990. Jenkins, P. A History of the United States. Palgrave Macmillan, 2003.

Požadavky

Zápočet je udělen na základě aktivní účasti při přednáškách. Pokud student nenavštěvuje hodiny a bude požadovat zápočet na konci předmětu, je možné jeho ústní přezkoušení, které musí zvládnout na 80%.Zápočet: dva pokusy.

Garant

doc. PhDr. Blanka Klímová, M.A., Ph.D.

Vyučující

Mgr. Miloslava Černá, Ph.D.doc. PhDr. Blanka Klímová, M.A., Ph.D.Bc. James Buchanan White