Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Insurance Sector (KE / APOJI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KE / APOJI - Insurance Sector, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

RizikoPojištěníKomerční (soukromé) pojištěníPojistné plnění a formy pojištěníPojistnéPojistně technické rezervyZajištěníPojistně technické riziko a další rizika v činnosti pojišťovenŽivotní pojištěníNeživotní pojištěníPojišťovnictvíRegulace pojišťovnictvíPojistný trh

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí vědomosti o pojišťovnictví, které patří mezi významné a dynamicky se rozvíjející odvětví. Pojišťovnictví svými aktivitami, tj. pojistnou ochranou svých klientů přispívá a podporuje ekonomickou stabilitu tržních ekonomik.

Literatura

Čejková, V. Pojistný trh. Praha, 2005. Ducháčková, Eva. Principy pojištění a pojišťovnictví. 2. aktualiz. vyd. Praha, 2005. ISBN 80-86119-92-0 .Dittrichová, Jaroslava. Základy financí. Vyd. 1. Hradec Králové, 2010. ISBN 978-80-7435-074-0.Martinovičová, Dana. Jak pojistit firmu. Vyd. 1. Praha, 2000. ISBN 80-7226-337-4.Daňhel, J. Kapitoly z pojistné teorie. Praha, VŠE, 2002. Obchodní zákoník. Pojistný obzor, Časopis českého pojišťovnictví, www.pojistnyobzor.cz. Čejková, V. Pojištění pro podnikatele. Břeclav, Moraviapress, 1998. Čejková, V. Pojišťovnictví, 1. v. Brno, 2001. Cipra, Tomáš. Praktický průvodce finanční a pojistnou matematikou. 1. vyd. Praha, 1995. ISBN 80-901918-0-0.Zákon č. 185/91 Sb., o pojišťovnictví. Zákon č. 363/99 Sb., o pojišťovnictví. Zákon č. 37/2004 Sb. o pojistné smlouvě. Zákon č. 47/2004 Sb. o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla.

Požadavky

Pravidla účasti na výuce: Kritériem je docházka na cvičení.Požadavky k zápočtu:Studenti vypracují semestrální práci na vybrané téma. V průběhu semestru se píše kontrolní test. V případě nesplnění požadavků lze opakovat test v opravném termínu, který slouží i jako termín náhradní.Forma zkoušky: Zkouška má ústní a písemnou podobu. Otázku si student vylosuje a odpověď na ní písemně zpracuje. Ústní část zkoušky probíhá formou rozpravy.Výsledné hodnocení předmětu: Výsledné hodnocení je založeno na ústní zkoušce, prezentované semestrální práci a celkové aktivitě studenta během kurzu.

Garant

Ing. Vojtěch Jindra

Vyučující

Ing. Vojtěch JindraIng. Vojtěch Jindra