Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Daňová soustava zemí EU (KE / DSEU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KE / DSEU - Daňová soustava zemí EU, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Repetitorium daňové teorie.2. Daňová kvóta a daňové zatížení v zemích Evropské unie.3. Daňová konkurence a daňová harmonizace v Evropské unii.4. Zdanění práce v zemích Evropské unie.5. Firemní daně v zemích Evropské unie.6. Daň z přidané hodnoty v Evropské unii.7. Spotřební daně v Evropské unii.8. Ekologické daně v Evropské unii9. Majetkové daně v zemích Evropské unie.10. Specifika daňových systémů v jednotlivých zemích Evropské unie.

Získané způsobilosti

Student se bude orientovat v terminologii a základních problémech daňové teorie, seznámí se s fungováním daňové politiky v zemích EU, naučí se praktické aplikaci daňových zákonů, zvládne výpočet nejběžnějších typů daní ve firemní praxi.

Literatura

Láchová, Lenka. Daňové systémy v globálním světě. Vyd. 1. Praha, 2007. ISBN 978-80-7357-320-1.Nerudová, D. Harmonizace daňových systémů zemí Evropské unie. Široký, Jan. Daňové teorie. Vyd. 1. Praha, 2003. ISBN 80-7179-413-9.Skalická, H. Mezinárodní daňové vztahy. nullVyškovská, M. Výklad smluv o zamezení dvojího zdanění.

Požadavky

Pravidla účasti na výuce: Účast na seminářích je zaznamenávána a je použita jako doprovodné kriterium pro udělení zápočtu.Požadavky k zápočtu:Zpracování řešení vybraného daňového problému.Forma zkoušky: ústní - prezentace řešení vybraného daňového výpočtuVýsledné hodnocení předmětu: Výsledná známka bude vycházet ze správnosti a kvality prezentace daňových výpočtů, v případě nerozhodného výsledku může zkoušející přihlédnout ke kvalitě práce na seminářích.

Garant

Ing. Pavel Jedlička, CSc.

Vyučující

Ing. Pavel Jedlička, CSc.Ing. Pavel Jedlička, CSc.