Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Makroekonomie II (KE / KMAE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KE / KMAE2 - Makroekonomie II, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnova:1. Úvod do makroekonomie2. Nástin dějin ekonomických teorií3. Spotřeba a investice4. Určení rovnovážné produkce5. Trh peněz6. Vnitřní a vnější rovnováha ekonomiky v krátkém období: model IS-LM-BP7. Monetární a fiskální politika v otevřené ekonomice8. Teorie měnového kurzu9. Trh práce a nezaměstnanost10. Inflace11. Agregátní poptávka a agregátní nabídka12. Inflace a nezaměstnanost13. Hospodářský růst a modely hospodářského růstu

Získané způsobilosti

Tento přístup umožní analyzovat a předvídat vývoj makroekonomických podmínek jako důležitého vnějšího faktoru, který představuje příležitost, ale i ohrožení rozvoje firmy.

Literatura

Soukup, J. a kol. Soukup, J. a kol.: Makroekonomie. Moderní přístup. Praha, Mamagement Press, 2007. Mach, M. Makroekonomie II pro magisterské (inženýrské) studium (1. a 2. část). Slaný, Melandrium, 2001. Holman, R.. Makroekonomie. Středně pokročilý kurz. Praha, C. H. Beck, 2004.

Požadavky

Docházka na cvičení je jedním z kritérií pro udělení zápočtu. Požadavky k zápočtu:1. Účast na cvičeních nejméně 80 %. 2. Dosažení min. 60 % z celkového počtu možných bodů ze zápočtového testu na konci semestru. K bodovému hodnocení zápočtového testu budou připočteny další body za mimořádnou aktivitu na semináři.Při celkovém hodnocení vezme zkoušející v úvahu především výsledky zkouškového testu a přihlédne i k nadprůměrným výsledkům ze zápočtu.

Garant

prof. Ing. Ladislav Hájek, CSc.

Vyučující

Mgr. Petr Duczynski, Ph.D.prof. Ing. Ladislav Hájek, CSc.Mgr. Ing. Petra Marešová, Ph.D.Ivan Soukal, Ph.D.