Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetnictví podniku (KE / KUCTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KE / KUCTP - Účetnictví podniku, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Úvod do studia. Právní úprava účetnictví v ČR.2) Právní úprava oceňování majetku a závazků pro potřeby účetnictví v ČR.3) Vybrané problémy účtování dlouhodobého majetku4) Vybrané problémy účtování zásob5) Vybrané problémy účtování na finančních účtech6) Vybrané problémy účtování o časovém rozlišení nákladů a výnosů7) Vybrané problémy účtování o vlastním kapitálu8) Účtování při sdružení9) Účtování při konkurzu a vyrovnání10) Účtování o nákladech a výnosech, daň z příjmů splatná a odložená11) Účetní uzávěrka a závěrka12) Konsolidovaná závěrka13) Audit

Literatura

České účetní standardy a další podzákonné normy. Kovanicová, Dana. Finanční účetnictví v kontextu světového vývoje. 2., aktualiz. vyd. Praha, 1999. ISBN 80-85967-98-7.Ryneš, Petr. Podvojné účetnictví a účetní závěrka [pro podnikatele 2004]. Olomouc, 2004. ISBN 80-7263-204-3.Zákon o auditorech. Zákon o účetnictví. Kovanicová, Dana. Poklady skryté v účetnictví. 4. vyd. Praha, 1995. ISBN 80-901778-4-0.

Požadavky

Pravidla účasti na výuce: Docházka na cvičení je povinná (počet tolerovaných neúčastí na výuce určí vedoucí cvičení). Případná vyšší neúčast je nahrazována splněním individuálních úkolů, které zadá vedoucí cvičení. Součástí výuky může být příprava a prezentace vybraných odborných témat, které zadává vedoucí cvičení studentům v rámci prvního cvičení.Požadavky k zápočtu:1. Aktivní účast na práci ve cvičeních, dodržení požadované docházky, resp. její náhrada individuálními úkoly.2. Předvedení a obhajoba zadané prezentace na vyhlášené téma (nemusí být zadáno všem studentům skupiny.) Za nadstandardní řešení může cvičící udělit bonusové body, které lze zohlednit při průběhu zkoušky.3. Splnění dvou zápočtových testů nejméně na 60 % (jeden je zadáván v polovině semestru, druhý před ukončením semestru). V případě neúspěchu je možné zápočet získat za splnění souhrnného v zápočtovém týdnu, a to nejméně na 60 %. V případě neúspěchu lze tento test ještě jednou opakovat v průběhu zkouškového období.Forma zkoušky: Písemná zkouška.Výsledné hodnocení předmětu: Výsledná známka bude vycházet z písemné zkoušky. 100 ? 90 % hodnocení 1; 89 - 70% hodnocení 2; 69 ? 50% hodnocení 3; 49% a méně bodů hodnocení neprospěl(a).

Garant

doc. Ing. Václav Janeček, CSc.

Vyučující

Ing. Eva Hamplová, Ph.D.doc. Ing. Václav Janeček, CSc.Ing. Libuše Svobodová, Ph.D.