Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetnictví podniku (KE / UCTPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KE / UCTPO - Účetnictví podniku, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Úvod do studia. Právní úprava účetnictví v ČR.2) Právní úprava oceňování majetku a závazků pro potřeby účetnictví v ČR.3) Vybrané problémy účtování dlouhodobého majetku4) Vybrané problémy účtování zásob5) Vybrané problémy účtování na finančních účtech6) Vybrané problémy účtování o časovém rozlišení nákladů a výnosů7) Vybrané problémy účtování o vlastním kapitálu8) Účtování při sdružení9) Účtování při konkurzu a vyrovnání10) Účtování o nákladech a výnosech, daň z příjmů splatná a odložená11) Účetní uzávěrka a závěrka12) Konsolidovaná závěrka13) Audit

Literatura

České účetní standardy a další podzákonné normy. Kovanicová, Dana. Finanční účetnictví v kontextu světového vývoje. 2., aktualiz. vyd. Praha, 1999. ISBN 80-85967-98-7.Ryneš, Petr. Podvojné účetnictví a účetní závěrka [pro podnikatele 2004]. Olomouc, 2004. ISBN 80-7263-204-3.Svobodová Libuše. Účetnictví podniku. Hradec Králové: Gaudeamus, 2014. ISBN 978-80-7435-410-6.Zákon o auditorech. Zákon o účetnictví. Kovanicová, Dana. Poklady skryté v účetnictví. 4. vyd. Praha, 1995. ISBN 80-901778-4-0.

Požadavky

Pravidla účasti na výuce: Minimálně 80% docházka na cvičení UCTPO u prezenční formy studia. Požadavky k zápočtu: 80 % docházka na cvičeních a zpracování semestrálního projektu. V případě neúčasti bude zadána jiná práce.Forma zkoušky: písemná formou testu, který obsahuje problematiku všech tematických okruhů, do kterých je rozčleněna obsahová náplň předmětu. Následuje ústní dozkoušení.

Garant

doc. Ing. Václav Janeček, CSc.

Vyučující

Ing. Eva Hamplová, Ph.D.doc. Ing. Václav Janeček, CSc.Ing. Libuše Svobodová, Ph.D.Ing. Eva Hamplová, Ph.D.doc. Ing. Václav Janeček, CSc.Ing. Libuše Svobodová, Ph.D.