Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Algoritmy a datové struktury (KIKM / ALGDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIKM / ALGDS - Algoritmy a datové struktury, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. základní algoritmické konstrukce2. typové algoritmické konstrukce - pro předem známý počet hodnot3. typové algoritmické konstrukce - pro předem neznámý počet hodnot4. typové algoritmické konstrukce pro práci s jednorozměrným polem5. typové algoritmické konstrukce pro práci s dvourozměrným polem6. algoritmy vnitřního řazení - přímé metody (výběrem, vkládáním, výměnou)7. algoritmická složitost

Získané způsobilosti

Schopnost algoritmicky uvažovat, rozumět probíraným algoritmům a samostatně obdobné algoritmy sestavovat.

Literatura

Milková, E. a kol. Algoritmy - základní konstrukce v příkladech a jejich vizualizace. Hradec Králové, 2010. ISBN 978-80-7435-064-1.

Požadavky

Úspěšné absolvování průběžných testů (min. 50% z každého, min. 60% ze součtu za oba). Je povolen jeden opravný termín testů v závěru semestru.

Garant

RNDr. Andrea ŠevčíkováMgr. Jan Vaněk, Ph.D.

Vyučující

Ing Jan BudinaIng. Michal GregorMgr. Jiří Haviger, Ph.D.Ing. Bruno Ježek, Ph.D.Ing. Ondřej KlapkaIng. Zdeněk MlčochIng. Karel PetránekIng Denis ŠefaraRNDr. Andrea ŠevčíkováMgr. Jan Vaněk, Ph.D.Ing Jan BudinaIng. Michal GregorMgr. Jiří Haviger, Ph.D.Ing. Bruno Ježek, Ph.D.Ing. Ondřej KlapkaIng. Tomáš KonrádyIng. Zdeněk MlčochIng. Karel PetránekIng Denis ŠefaraRNDr. Andrea ŠevčíkováMgr. Jan Vaněk, Ph.D.