Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Methods of Operational Research I (KIKM / AMOV1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIKM / AMOV1 - Methods of Operational Research I, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do operačního výzkumu2. Modely lineárního programování (LP), grafické řešení3. Simplexová metoda4. Dvoufázová simplexová metoda5. Duální model LP6. Postoptimalizační analýza7. Dopravní problém8. Přirazovací problém9. Řízení projektů ? metody CPM a PERT10. Deterministické modely řízení zásob11. Stochastické modely řízení zásob12. Systémy hromadné obsluhy

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu získá přehled o základních úlohách operačního výzkumu a metodách jejich řešení. Bude schopen použít probrané metody na řešení optimalizačních problémů praxe.

Literatura

Jablonský, J. Operační výzkum - kvantitativní metody pro ekonomické rozhodování. Praha, 2003. Lawrence, John A. Applied management science. New York, 1998. ISBN 0-471-13776-6.Lauber, Josef. Programy pro matematické modelování. 1., přeprac. vyd. Praha, 1997. ISBN 80-7079-296-5.

Požadavky

Pravidla účasti na výuce: Docházka na cvičení je zaznamenávána a je použita jako doprovodné kritérium pro rozhodování v případě, kdy student těsně nesplňuje požadavky k zápočtu. Povinná je účast na cvičení v termínech, v nichž probíhá test. Termíny takových cvičení budou oznámeny v předstihu.Požadavky k zápočtu: Absolvování dvou testů (v 5. a 10. týdnu), každý minimálně na 60% z možného počtu bodů. Každý z testů lze v případě neúspěchu opakovat v zápočtovém týdnu.Forma zkoušky: Písemná část zkoušky u PC v trvání 60 minut, ústní zkouška z teorie.Výsledné hodnocení předmětu: Zápočtové testy po 15 bodů, písemná část zkoušky 40 bodů, teorie 30 bodů, celkem maximálně 100 bodů. Dolní bodové hranice pro známku: dobře 50, velmi dobře 70 (z toho minimálně 15 v teoretické části zkoušky), výborně 90.

Garant

prof. RNDr. Martin Gavalec, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Martin Gavalec, CSc.prof. Ing. Josef Jablonský, CSc.doc. Ing. Hana Tomášková, Ph.D.prof. RNDr. Martin Gavalec, CSc.prof. Ing. Josef Jablonský, CSc.doc. Ing. Hana Tomášková, Ph.D.