Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programming (KIKM / APROM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIKM / APROM - Programming, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnova:1. Základní pojmy z oblasti tvorby softwaru. Objekt, třída, instance pojmy, vlastnosti a koncepty.2. Třída v Javě deklarace, asociace3. Rozhraní, kolekce, asociace (agregace, kompozice)4. Datové typy a operátory, základní řídící konstrukce, základy obsluhy výjimek5. Dědičnost, redefinice a přetížení metody, ladění kódu6. Datové struktury pro ukládání objektů (seznam, množina, mapa, pole deklarace, alokace, využití), řazení kolekcí (pomocí Comparable)7. Práce s řetězci. Ukládání/čtení dat do/ze souboru (serializace, textově, binárně)8. Grafické uživatelské rozhraní v Javě návrh pomocí IDE, události GUI, základní komponenty9. Řešení vybraných problémů viditelnost členů, převody kolekcí a polí, parametry metodInformace ke kombinované či distanční formě:Rozsah konzultací: Zpravidla probíhá 12 hodin konzultací v semestru a 6 hodin cvičení v týdnu soustředění v rámci předmět Pro1Studijní opory:a) Oliva.uhk.cz: Anob) Jiné www stránky: Nec) Server N:\ (Ukázky): N:\UKAZKY\Maly.Filip\PROMd) Jiné zdroje: NeLiteratura:1) PovinnáHerout P. : Učebnice jazyka Java, KOPP, České Budějovice, 2000The Java Tutorial, Java SDK Documentation on-line: http://java.sun.com2) DoporučenáPecinovský, R.: Myslíme objektově v jazyku Java 5.0, Grada, Praha, 2004Virius M. : Java pro zelenáče, Neocortex, Praha, 2001Eckel B. : Myslíme v jazyku Java, 1. díl, Grada , 2001Schmuller, J. : Myslíme v jazyku UML, Grada, 2001Arlow, J. , Neustadt, I.: UML a unifikovaný proces vývoje aplikací, Computer Press, 2003Thinking in Java http://www.bruceeckel.com, 3. vydání

Získané způsobilosti

Student si prohloubí znalosti z předchozích předmětů ALGDS a UOMO a naučí se vytvářet jednoduché objektové aplikace, na nichž si vyzkouší převod teoretických principů objektového přístupu do podoby zpracovatelné počítačem zejména půjde o implementaci tříd, asociací mezi nimi a následné zpřístupnění modelu prostřednictvím jednoduchého GUI.

Požadavky

Pravidla účasti na výuce: Docházka na cvičení z předmětu je průběžně kontrolována a je doplňujícím kritériem při udělování zápočtu. Pokud počet absencí překročí 20%, může vyučující požadovat vypracování dodatečného samostatného projektu.Požadavky k zápočtu:Úspěšné absolvování dvou písemných testů (min. 60% bodů z každého testu) a aktivní práce na cvičeních. Je povolen jeden opravný termín testů v závěru semestru.Forma zkoušky: zkouška není předepsánaVýsledné hodnocení předmětu: zápočet je udělen při splnění výše uvedených kritérií.

Garant

Ing. Pavel Čech, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavel Čech, Ph.D.Ing. Pavel Čech, Ph.D.