Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Creation and Use of Digital Video (KIKM / ATVDV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIKM / ATVDV - Creation and Use of Digital Video, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Příprava a úkoly členů tvůrčího štábu.2. Metodika sestavení týmu v různých aplikacích.3. Úkoly režiséra a základní pravidla režie.4. Práce kameramana, statická a dynamická kompozice.5. Dramaturgická příprava, námět a synopse jako první fáze scénáře.6. Literární a technický scénář, příprava natáčení.7. Jednotlivé fáze natáčení, příprava na střih.8. Střihové práce na multimediálním počítači.9. Ozvučení, dokončení a mastering.10. Autorský zákon a jeho praktické aplikace.11. Závěrečná prezentace vytvořených projektů.

Získané způsobilosti

Student se seznámí se základy tvorby v oblasti digitálního videa. Osvojí si celý postup tvorby (scénář, natáčení, editace, dokončení). Získá přehled o konkrétních úkolech výrobního štábu při produkci. Naučí se prakticky práci v týmu při plnění zadaného semestrálního úkolu jednotlivé tvůrčí činnosti. Rozvine a prohloubí si znalosti a dovednosti, které získal v předmětu Digitální video. Bude umět aplikovat tyto zkušenosti ve své praxi.

Literatura

Pecinovský, J. Adobe Premiere Pro 2.0. 2006. Adler, R., Myslík, J. Film a video. 2006. Andrikanis, E. Homevideo 1 aneb Sám sobě režisérem. 2008. Andrikanis, E. Homevideo 2 aneb Sám sobě kameramanem. 2008. Andrikanis, E. Homevideo 3 aneb Sám sobě střihačem. 2008. Mathausová, M. 12 pádů scénáristiky. 1996.

Požadavky

Aktivní účast na jednotlivých cvičeních. Absolvování zápočtového testu z látky, která byla probrána na cvičeních a přednáškách na min.50% z maxima bodů. Praktická týmová i individuální tvorba projektu na zadané téma a jeho prezentace včetně hodnocení.Zápočtový test je možné v případě neúspěchu opakovat před zkouškou.Zkouška má dvě části. V první části u vylosovaného tématu student předvede, jak zvládl danou problematiku teoreticky a v části druhé zpracuje vybranou úlohu prakticky. Při praktickém zpracování aplikuje poznatky, které získal při tvorbě zadaného projektu.

Garant

Mgr. Josef Lounek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Josef Lounek, Ph.D.Mgr. Josef Lounek, Ph.D.