Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Digitální video (KIKM / DIV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIKM / DIV - Digitální video, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod, bezpečnostní a provozní pravidla, plán předmětu, ukázky.2. Principy snímání a přenosu televizního obrazu.3. Principy snímáńí zvuku a jeho zpracování.4. Systémy barevné televize, záznamové systémy.5. Digitalizace analogového videosignálu, formáty digitálního videa.6. Digitální videokamera a její základní části.7. Zpracování na multimediálním počítači (grabování, editace, mastering).8. Možnosti prezentace (monitory, projekce).9. Záběr a jeho popis, základní pravidla.10. Scénář a jeho hlavní fáze přípravy.11. Metodika natáčení a zpracování projektu.

Získané způsobilosti

Student se seznámí se základními principy a jednotlivými komponenty digitálního videa. Získá technické znalosti a vědomosti pro tvorbu. Tyto vědomosti si prakticky osvojí při plnění semestrálního úkolu.

Literatura

Hrabí, M. Adobe Premiere Pro jednoduše, srozumitelně, názorně. 2004. Rubin, M. Digitální video pro úplné začátečníky. 2003. Beránek, P. Digitální video v praxi. 2003. Jelínek, P. Videokamery. 2003. Zapletal, P:. Videotechnika. 1997.

Požadavky

Aktivní účast na jednotlivých cvičeních. Absolvování zápočtového testu z látky, která byla probrána na cvičeních a přednáškách na min. 50% z maxima bodů. Praktická tvorba krátkého projektu na zadané téma.Zápočtový test je možné v případě neúspěchu opakovat před zkouškou.Zkouška má dvě části. V první části u vylosovaného tématu student předvede, jak zvládl danou problematiku teoreticky a v části druhé zpracuje vybranou úlohu prakticky. Při praktickém zpracování aplikuje poznatky, které získal při tvorbě zadaného projektu.

Garant

Mgr. Josef Lounek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Josef Lounek, Ph.D.Mgr. Josef Lounek, Ph.D.