Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Distrib. a objektově-relační databáze (KIKM / KDORD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIKM / KDORD - Distrib. a objektově-relační databáze, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní charakteristiky distribuovaných databází.2. Metodologie návrhu distribuovaných databází.3. Fragmentace dat a její korektnost.4. Alokace dat. Replikace dat.5. Zpracování dotazů v distribuovaném prostředí. Optimalizace dotazů.6. Podpora distribuovaných databází v systému ORACLE.7. Podpora distribuovaných databází v systému MS SQL server.8. Základní charakteristiky objektově - relačních databází.9. Objektově orientované vlastnosti v jazyku SQL.10. Objektově orientované rozšíření ORACLE.

Získané způsobilosti

Student bude schopen navrhnout fragmentaci a replikaci dat a bude schopen využívat objektové vlastnosti, o které se postupně rozšiřuje relační model dat.

Literatura

Connoly, Thomas M., Begg Carolyn E. Database systems. A Practical Approach to Design, Implementation and Management. Addison Wesley, 2010. J. D. Ullman, J.D, Widom, J., Garcia-Molina H. Database Systems: The Complete Book. 2008.

Požadavky

Pravidla účasti na výuce: Student je povinen zúčastnit se cvičení na kterém probíhá test, a cvičení na nichž jsou zadávány nebo kontrolovány projekty. Požadavky k zápočtu:Odevzdání projektu a celkový zisk minimálně 25 bodů.Forma zkoušky: Test ve WebCT řešený v počítačové učebně.Výsledné hodnocení předmětu: Známka se vypočítá na základě celkového bodového zisku sestávajícího z projektu (30 bodů), půlsemestrálního testu (10 bodů), domácích úkolů (10 bodů) a zkouškového testu (50 bodů). Bodovému zisku 90 a více odpovídá známka výborně, bodovému zisku 80 až 89 bodů odpovídá známka velmi dobře a bodovému zisku 70 až 79 bodů odpovídá známka dobře.

Garant

doc. RNDr. Jaroslava Mikulecká, CSc.

Vyučující

Ing. Pavel Kříž, Ph.D.doc. RNDr. Jaroslava Mikulecká, CSc.Ing. Barbora Tesařová, Ph.D.