Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačová grafika III (KIKM / KPGR3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIKM / KPGR3 - Počítačová grafika III, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Reprezentace objektů v prostorové scéně2. Matematické metody pro počítačovou grafiku - implementaci transformací v prostoru, kvaterniony, výpočet průsečíků3. Hardwarové prostředky v počítačové grafice4. Softwarové využití hw prostředků programování shaderů, GLSL5. Pokročilé techniky pro realistické zobrazování- metodu texturování a výpočtu osvětlení6. Speciální vizualizační algoritmy částicové systémy, objemová data, úroveň detailu, trojúhelníkové sítě7. Zpracování rastrového obrazu8. Metody vizualizace vědecké informace

Získané způsobilosti

Schopnost algoritmicky uvažovat, rozumět probíraným metodám a algoritmům a samostatně je implementovat.

Literatura

Jiří Žára, Bedřich Beneš, Jiří Sochor, Petr Felkel. Moderní počítačová grafika (2.vydání). Praha, 2005. ISBN 80-251-0454-0.Shreiner Dave, Woo Mason, Neider Jackie. OpenGL - průvodce programátora. Praha, 2006. ISBN 9788025112755.

Požadavky

Pravidla účasti na výuce: Docházka na cvičení je zaznamenávána a je použita pouze jako doprovodné kritérium pro rozhodování v případě, kdy student těsně nesplňuje požadavky k zápočtu. Účast na termínech cvičení, v nichž probíhá test nebo je kontrolováno vypracování projektů, je povinná. Termíny takových cvičení budou oznámeny vždy v předstihu.Požadavky k zápočtu: 1. Aktivní práce na cvičení a odevzdání průběžných úloh/projektů, maximální možný počet získaných bodů 60 + bonus. Body z úloh budou váženy na základě aktivity na cvičení.2. Absolvování testu/ů na min. 50% z maxima bodů, tj. 30 bodů z maximálně 60. 3. K absolvování předmětu je nutné získat minimálně 80 bodů z celkových 120 bodů a z toho z testů minimálně 30 bodů.4. Případnou absenci bodů pro získání zápočtu lze v malé míře doplnit přezkoušením cvičícím.Forma zkoušky: Ústní zkouška na základě tažených otázek. Výsledné hodnocení předmětu: Známka je udělována na základě prokázaných znalostí na zkoušce, zároveň může zkoušející zohlednit práci na cvičeních (získané body).

Garant

Ing. Bruno Ježek, Ph.D.

Vyučující

Ing. Bruno Ježek, Ph.D.Mgr. Jan Vaněk, Ph.D.Ing. Bruno Ježek, Ph.D.Mgr. Jan Vaněk, Ph.D.