Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody operačního výzkumu II (KIKM / MOV2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIKM / MOV2 - Metody operačního výzkumu II, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Počítačové řešení úloh LP v programu Excel2. Analýza senzitivity3. Analýza senzitivity4. Nelineární modely5. Problém nejkratší cesty6. Přirazovací problém7. Problém maximálního toku8. Simulační modely9. Simulace systémů hromadné obsluhy10. Simulace modelů řízení zásob11. Testování simulačních modelů12. Manažment kvality

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu bude schopen použít probrané metody na počítačové řešení optimalizačních problémů praxe, zejména bude schopen samostatně analyzovat daný problém, zvolit k němu vhodný model, vložit relevantní vstupní data a správně interpretovat výstupní data.

Literatura

Jablonský, J. Operační výzkum - kvantitativní metody pro ekonomické rozhodování. Praha, 2003. Lauber, Josef. Programy pro matematické modelování. 1., přeprac. vyd. Praha, 1997. ISBN 80-7079-296-5.Lawrence, John A. Applied management science. 2nd ed. New York, 2002. ISBN 0-471-39190-5.Kersbergen, W. M. J. van. Operations Research. Kennis, Waddinxveen, 2002. Lauber, Josef. Programy pro matematické modelování. 1. vyd. Praha, 1997. ISBN 80-7079-213-2.

Požadavky

Pravidla účasti na výuce: Docházka na cvičení je zaznamenávána a je použita jako doprovodné kritérium pro rozhodování v případě, kdy student těsně nesplňuje požadavky k zápočtu. Povinná je účast na cvičení v termínech, v nichž probíhá test. Termíny takových cvičení budou oznámeny v předstihu.Požadavky k zápočtu: Absolvování dvou testů (v 6. a 12. týdnu), každý minimálně na 60% z možného počtu bodů. Každý z testů lze v případě neúspěchu opakovat v zápočtovém týdnu.Forma zkoušky: Zkouška z předmětu není předepsána.Výsledné hodnocení předmětu: Splnění požadavků k zápočtu.

Garant

prof. RNDr. Martin Gavalec, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Martin Gavalec, CSc.prof. Ing. Josef Jablonský, CSc.doc. Ing. Hana Tomášková, Ph.D.prof. RNDr. Martin Gavalec, CSc.prof. Ing. Josef Jablonský, CSc.Ing. Šárka Křížkovádoc. Ing. Hana Tomášková, Ph.D.