Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačové sítě I (KIT / KPSI1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIT / KPSI1 - Počítačové sítě I, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Historie a vývoj počítačových sítí2. Fyzická vrstva3. Datová vrstva4. Síťová vrstva5. Protokol IPv66. Transportní vrstva7. Přepínané LAN sítě8. Problematika směrování9. Návrh sítě a propojení zařízení10. Služby sítě11. Management sítíStudijní opory:a) E-LEARNING SYSTÉM OLIVAPředmět PSIT1b) Jiné www stránky:http://www.netacad.comc) Server N:\ (Ukázky):N:\Ukázky\Sobeslav\PSIT1d) Jiné zdroje:Dle potřeby jsou specifikovány v jednotlivých přednáškách.

Získané způsobilosti

Student bude seznámen se základními filosofiemi, architekturami a kategoriemi počítačových sítí se zaměřením na referenční model ISO/OSI a rodinu protokolů TCP/IP, bude schopen navrhnout a hodnotit systém strukturované kabeláže v závislosti na použití konkrétní technologie Ethernet a jednoduchou síť dle zvoleného standardu. Bude seznámen se základy adresace a vytváření podsítí v prostředí protokolu IPv4, IPv6 a základní konfigurací aktivních prvků počítačové sítě.

Literatura

Lammle, Todd. CCNA. Vyd. 1. Brno, 2010. ISBN 978-80-251-2359-1.Lammle, Todd. CCNA Routing and Switching Study Guide: Exams 100-101, 200-101, and 200-120. CANADA, 2013. ISBN 978-1118749616.

Požadavky

Detailní informace k předmětů jsou uvedeny vždy na první přednášce.Pravidla účasti na výuce: Výuka probíhá formou nepovinných přednášek a povinných cvičení. V rámci cvičení je volitelně možné využít e-learningové podpory CISCO Networking Academy v anglickém jazyce s cílem získat mezinárodně uznávaný certifikát. Požadavky k zápočtu: Splnění půlsemestrálního testu (písemný výpočet podsíťování), získání certifikátu CISCO CCNA1 (CCNA Routing and Switching: Introduction to Networks) nebo zápočtového testu v češtině (bez možnosti získat uznávanou certifikaci). Uznání zápočtu za certifikát CISCO CCNA1 5.0 a vyšší.Forma zkoušky: Elektronický test v systému OLIVA.Výsledné hodnocení předmětu: Známka z předmětu je udělena na základě počtu získaných bodů ve zkouškovém testu, minimálně však 50 procent.

Garant

Ing. Vladimír Soběslav, Ph.D.

Vyučující

Ing. Ladislav BalíkIng. Agáta Bodnárová, Ph.D.Mgr. Josef Horálek, Ph.D.Ing. Ondřej HornigIng. Vladimír Soběslav, Ph.D.