Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie pro publikování na Webu II (KIT / KTPW2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIT / KTPW2 - Technologie pro publikování na Webu II, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Moderní web design2. JavaScript3. Webové aplikace4. PHP5. ASP.NET6. Bezpečnost webových aplikací7. Aktuální trendy ve vývoji webových aplikací8. XMLDoporučená literatura:(X)HTML a CSSStaníček, Petr ? CSS Kaskádové styly Kompletní průvodce, Computer Press 2003Prokop, Marek ? CSS kaskádové styly pro webdesignéry, Mobil Media 2003Krug, Steve ? Web design: Nenuťte uživatele přemýšlet!, Computer Press 2003Špinar, David ? Tvoříme přístupné webové stránky, Zoner Press 2004Zeldman, Jeffrey ? Tvorba webu podle standardů, CP Books 2005Cederholm, Dan ? Webdesign s webovými standardy, Zoner Press 2004JavaScriptFlanagan, David ? JavaScript Kompletní průvodce, Computer Press 2002Václavek, Petr ? JavaScript ? Hotová řešení, CP Books 2003Asleson, Ryan; Schutta, T. Nathaniel ? Ajax ? vytváříme vysoce interaktivní webové aplikace, Computer Press 2006XMLBráza, Jiří ? XML Praktické příklady, Grada 2003Žák, Miroslav ? XML Začínáme programovat, Grada 2003Esposito, Dino ? XML Efektivní programování pro .NET, Grada 2004Kosek, Jiří ? XSLT v příkladech, on-line knihaPHPKosek, Jiří ? PHP tvorba interaktivních internetových aplikací ? podrobný průvodce, Grada 1999Kolektiv autorů ? PHP Programujeme profesionálně ? 2. opravené vydání, CP Books 2001Lacko, Luboslav ? PHP a MySQL ? Hotová řešení, CP Books 2005ASP.NETPísek, Slavoj ? ASP.NET začínáme programovat, Grada 2003Duthie, G., Andrew ? ASP.NET krok za krokem, Mobil Media 2003MacDonald, Matthew ? ASP.NET 2.0 a C#, Zoner Press 2006Java (Servlety a JSP)Hall, Marty ? Java servlety a JSP, Neocortex 2001Hall, Marty ? Servlets and JSP, 1st edition, on-line knihaBurd, Barry ? JSP: JavaServer Pages ? Podrobný průvodce, CP Books (Computer Press) 2003Cavaness, Chuck ? Programujeme Jakarta Struts ? Tvorba webových aplikací se servlety a stránkami JSP, Grada 2003Walls, Craig; Breidenbach, Ryan ? Spring in Action, 2 edition, Manning Publications 2007Bauer, Christian; King, Gavin ? Java Persistence with Hibernate, Manning Publications 2006Bezpečnost, programováníMicrosoft ? Vytváříme zabezpečené aplikace v Microsoft ASP.NET, CP Books 2004Huseby, Sverre H. ? Zranitelný kód, Computer Press 2006McConnell, Steve ? Dokonalý kód, Computer Press 2006Hunt, Andrew; Thomas, David ? Programátor pragmatik, Computer Press 2007Pecinovský, Rudolf ? Návrhové vzory, Computer Press 2007Gunderloy, Mike ? Z kodéra vývojářem, Computer Press 2007

Získané způsobilosti

Student bude schopen navrhnout, implementovat a provozovat webovou aplikaci tak, aby poskytovala informace a služby svým uživatelům bez zbytečných překážek, pokud možno přístupně, srozumitelně a s ohledem na základní bezpečnostní pravidla. Dále se naučí rozšiřovat statické rozhraní webových stránek o dynamické skripty v jazyku JavaScript, a bude schopen využívat relační databázi jako datové úložiště.

Požadavky

Pravidla účasti na výuce: Účast na cvičeních není povinná! V průběhu semestru mohou studenti využívat jednotlivá cvičení pro konzultace na svých zápočtových projektech.Požadavky k zápočtu:Podmínkou pro udělení zápočtu je vytvoření webové aplikace ve zvolené technologii, kterou student odprezentuje před vyučujícím a svými kolegy na učebně s využitím datového projektoru a Internetu. U projektu je povinná stručná dokumentace v předem definované osnově, téma prezentovaného projektu je volitelné.Forma zkoušky: Zkouška neníVýsledné hodnocení předmětu: Předmět je ukončen zápočtem. Při hodnocení je kladen důraz na praktickou použitelnost prezentovaného řešení pro předpokládaného typického uživatele, vhodnost použití jednotlivých technologií a respektování aktuálních požadavků na přístupnost a zabezpečení aplikace.

Garant

Mgr. Lukáš Vacek

Vyučující

Ing. Jiří ŠtěpánekMgr. Lukáš Vacek