Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačové sítě II (KIT / PSIT2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIT / PSIT2 - Počítačové sítě II, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kapitola Základy smerovania a prepínania1 Úvod do prepínaných sietí2 Základné koncepty prepínania základy konfigurácie3 VLANy4 Základy smerovania5 Smerovanie medzi VLANami6 STatické smerovanie7 Dynamické smerovanie8 OSPF9 Prístupové zoznamy10 DHCP11 Preklady adries pre IPv4

Získané způsobilosti

Študenti absolvujúci predmet Počítačové sítě 2, budú schopní:Pochopiť a popísať základné koncepty prepínania a funkcie prepínačov CiscoPochopiť a popísať zmysel, správanie sa a činnosti smerovača, smerovacích tabuliek a proces voľby ciestPochopiť a popísať ako VLANy vytvárajú logicky rozdelené siete a ako prebieha smerovanie medzi nimiPochopiť a popísať dynamické smerovacie protokoly Konfigurovať a odhalovať chyby v statickom smerovaní Konfigurovať a odchalovať chyby v sieťach RIP a OSPFPochopiť a popísať prístupové zoznamyPochopiť a konfigurovať a odchalovať chyby v DHCPPochopiť a konfigurovať a odchalovať chyby v prekladoch adries

Literatura

Scott Empson. CCNA Kompletní přehled příkazů. 2009. Todd Lammle. CCNA Výukový průvodce přípravou na zkoušku 640-802. 2010.

Požadavky

Detailné informácie budú prezentované na začiatky prvej prednáškyÚčasť na výuke: Kurz pozostáva z nepovinných prednášok a povinných cvičení. V rámci cvičení je nepovinne možnosť využiť e-learningovú podporu CISCO Networking Academy v angličtine s cieľom získať medzinárodne uznávaný certifikát. Požiadavky na zápočet:získanie certifikátu CCNA2 od Cisca (CCNA základy smerovania a prepínania) alebo zápočtového testu v češtine bez moznosti získať certifikát. Forma skúšky: elektronický test v prostredí WebCT.Výsledné hodnotenie predmetu: známka je udelená na základe počtu získaných bodov v záverečnoom teste. Minimum 50% je požadovaných.

Garant

Ing. Agáta Bodnárová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Ladislav BalíkIng. Agáta Bodnárová, Ph.D.Mgr. Josef Horálek, Ph.D.Ing. Ondřej HornigIng. Vladimír Soběslav, Ph.D.Ing. Ladislav BalíkIng. Agáta Bodnárová, Ph.D.Mgr. Josef Horálek, Ph.D.Ing. Ondřej HornigIng. Vladimír Soběslav, Ph.D.