Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačové sítě IV (KIT / PSIT4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIT / PSIT4 - Počítačové sítě IV, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Hierarchický síťový design2. Základní principy WAN sítí3. Technologie a protokoly point-to-point4. Frame Relay5. Překlady síťvý adres (NAT v prostředí IPv4)6. Broadband technologie7. Bezpečnost počítačových sítí8. Monitoring počítačových sítí9. Analýza a odhalování chyb v počítačových sítíchStudijní opory:a) E-LEARNING SYSTÉM OLIVAPředmět PSIT4b) Jiné www stránky:http://www.netacad.comc) Server N:\ (Ukázky):N:\Ukázky\Sobeslav\PSIT4d) Jiné zdroje:Dle potřeby jsou specifikovány na jednotlivých cvičeních.

Získané způsobilosti

Student bude seznámen s úvodními problémy v oblasti WAN technologií, překladu síťových adres, monitoringu, designu a odhalování chyb se zaměřením na referenční model ISO/OSI a rodinu protokolů TCP/IP. Student bude schopen navrhnout komplexní model počítačové sítě s využitím statického a dynamického směrování, přepínaných technologií, protokolů pro redundanci brány, WAN technologií, mmonitoringu, integrovat základní bezdrátové prvky a síťové služby včetně základních bezpečnostních principů. Absolvent bude dále schopen integrovat výše uvedené síťové technologie v prostředí protokolu IPv4 a IPv6.

Literatura

Lammle, Todd. CCNA. Vyd. 1. Brno, 2010. ISBN 978-80-251-2359-1.Lammle, Todd. CCNA Routing and Switching Study Guide: Exams 100-101, 200-101, and 200-120. CANADA, 2013. ISBN 978-1118749616.

Požadavky

Detailní informace k předmětů jsou uvedeny vždy na prvním cvičení.Pravidla účasti na výuce: Výuka probíhá formou povinných cvičení. V rámci cvičení je volitelně možné využít e-learningové podpory CISCO Networking Academy v anglickém jazyce s cílem získat mezinárodně uznávaný certifikát. Požadavky k zápočtu: splněním teoretické zkoušky (final exam) a praktické zkoušky (hands on skills) pro získání certifikátu CISCO CCNA4 (CCNA Routing and Switching: Connecting Networks) nebo splněním zápočtového testu v češtině (bez možnosti získat uznávanou certifikaci) a praktické zkoušky. Uznání zápočtu za certifikát CISCO CCNA4 5.0 a vyšší.

Garant

Ing. Vladimír Soběslav, Ph.D.

Vyučující

Ing. Ladislav BalíkIng. Agáta Bodnárová, Ph.D.Mgr. Josef Horálek, Ph.D.Ing. Vladimír Soběslav, Ph.D.