Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář ze znalostního managementu (KIT / SZM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIT / SZM - Seminář ze znalostního managementu, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Znalostní společnost (člověk a poznání, úloha vědy ve znalostní společnosti)Znalostní ekonomika (charakteristiky, ukazatele, potřeby a předpoklady dalšího rozvoje)Řetězec data ? informace ? znalostiZnalostní pracovník, historický vývoj a jeho současné místo v organizaciZnalostní procesy a znalostně-informační infrastrukturaZnalostní management a perspektivy jeho zkoumáníZavádění znalostního managementuMetody, techniky a nástroje znalostního managementuSystémy pro znalostní management jejich životní cyklusBudoucí směry vývoje znalostního managementuVybrané případové studie

Literatura

Bureš, Vladimír. Znalostní management a proces jeho zavádění. 1. vyd. Praha, 2007. ISBN 978-80-247-1978-8.Truneček, Jan. Management znalostí. Vyd. 1. Praha, 2004. ISBN 80-7179-884-3 .Mládková, Ludmila. Moderní přístupy k managementu. 1. vyd. Praha, 2005. ISBN 80-7179-310-8.Kelemen, J. a kol. Pozvanie do znalostnej spoločnosti. Bratislava, 2007.

Požadavky

Pravidla účasti na výuce: Docházka na cvičení je zaznamenávána a je použita pouze jako doprovodné kritérium pro rozhodování v případě, kdy student těsně nesplňuje požadavky k zápočtu. Účast na termínech cvičení, v nichž probíhá prezentace a prováděna kontrola vypracovaného projektu, je povinná. Termíny těchto cvičení budou domluveny se studenty v průběhu prvního setkání na úvod semestru.Požadavky k zápočtu:1. Zpracování semestrální práce na dané téma.2. Prezentace semestrální práce a aktivní diskuze tématu s ostatními studenty.V případě neúspěchu lze získat zápočet ústním přezkoušením obsahu prezentace v zápočtovém týdnu.Forma zkoušky: Tento předmět nemá zkoušku.Výsledné hodnocení předmětu: Student získá zápočet splněním obou výše uvedených požadavků k zápočtu. Splněním se rozumí získání minimálně 60 % maximálního bodového hodnocení obou úkolů.

Garant

doc. Ing. Vladimír Bureš, Ph.D., MBA

Vyučující

doc. Ing. Vladimír Bureš, Ph.D., MBAIng. Tereza Otčenášková, B.A.doc. Ing. Vladimír Bureš, Ph.D., MBAIng. Tereza Otčenášková, B.A.