Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do objektového modelování (KIT / UOMO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIT / UOMO - Úvod do objektového modelování, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Organizační záležitostiObjektové modelování, objekty, třídy, vazbyModelování požadavkůZpřesnění a rozšíření modelu požadavkůAnalytický model třídObjektové interakceNávrhový model třídBalíčky a model uživatelského rozhraníNávrhové vzory INávrhové vzory IIVybrané problémy IVybrané problémy II

Získané způsobilosti

Student si v rámci předmětu osvojí základní postupy a principy tvorby podkladů pro vývoj softwarové aplikace s využitím objektově orientovaného přístupu. V průběhu předmětu se tak student seznámí s modelovacím jazykem UML a vybraným CASE nástrojem.

Literatura

Arlow, Jim. UML 2 a unifikovaný proces vývoje aplikací. 2.aktualiz. a dopl. vyd. Brno, 2007. ISBN 978-80-251-1503-9.Řepa, Václav. Analýza a návrh informačních systémů. 1. vyd. Praha, 1999. ISBN 80-86119-13-0.Schmuller, Joseph. Myslíme v jazyku UML. 1 vyd. Praha, 2001. ISBN 80-247-0029-8.Kravala, I. Skripta objektových technologií, sada elektronických skript www.objects.cz. Kanisová, Hana. UML srozumitelně. Vyd. 1. Brno, 2004. ISBN 80-251-0231-9.Page-Jones, Meilir. Základy objektově orientovaného návrhu v UML. 1. vyd. Praha, 2001. ISBN 80-247-0210-X .

Požadavky

Pravidla účasti na výuce: Přednášky nejsou povinné. Docházka na cvičení je evidována. Možné jsou 2 absence bez uvedení důvodu.Požadavky k zápočtu:Zápočet (prezenční forma - získává se na cvičeních)úkoly na cvičeních ? získat 10 ze 16 bodůzápočtový test ? získat 5 z 8 bodůprojekt ? zpracováván ve dvojicích na cvičeních a v rámci samostudiaZápočet (konzultativní forma)projekt ? samostatné zpracováváníForma zkoušky: písemný test ? teoretické i praktické vědomostiVýsledné hodnocení předmětu: U prezenční formy se sčítají body za jednotlivé aktivity v průběhu semestru a zkouškového testu. Výsledná známka je určena celkovým počtem bodů. U kombinované formy je známka určena na základě bodů získaných ze zkouškového testu.

Garant

Ing. Pavel Čech, Ph.D.

Vyučující

Ing. Monika BorkovcováIng. Pavel Čech, Ph.D.Ing. Martina Husáková, Ph.D.Ing. Zuzana NěmcováMgr. Daniela Ponce, Ph.D.Ing. Kamil Svoboda, Ph.D.doc. Ing. Hana Tomášková, Ph.D.Ing. Monika BorkovcováIng. Pavel Čech, Ph.D.Ing. Martina Husáková, Ph.D.Ing. Šárka KřížkováIng. Zuzana NěmcováMgr. Daniela Ponce, Ph.D.Ing. Kamil Svoboda, Ph.D.doc. Ing. Hana Tomášková, Ph.D.