Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Introduction to Law (KM / APRV1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KM / APRV1 - Introduction to Law, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod do studia práva- Základy ústavního práva- Základy práva EU- Základy správního práva- Základy trestního práva- Živnostenské právo- Vybrané otázky práva životního prostředí a finančního práva

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu získá základní informace z oblasti jednotlivých odvětvích práva zařazených do programu předmětu, seznámí se s definicemi základních právních institutů, naučí se pracovat s právními předpisy a zvládne základy jejich aplikace.

Literatura

Janků, M. a kol. Základy práva pro posluchače neprávnických fakult. Praha: C. H. Beck, 2013. Bakeš, M. a kol. Finanční právo. Praha : C. H. Beck, 2012. Damohorský, M. a kol. Právo životního prostředí. Praha: C. H. Beck, 2010. Chmelík, J. Rukověť trestního práva hmotného a procesního. Praha: Linde, 2012. Hendrych, D. a kol. Správní právo ? obecná část. Praha: Linde, 2012. Šormová, E. Správní řád od A do Z. Praha: Linde, 2012. Knapp, V. Teorie práva. Praha: C. H. Beck, 1995. Klíma, K. Ústavní právo. Plzeň: Aleš Čeněk, 2006. Svoboda, P. Úvod do evropského práva. Praha: C. H. Beck, 2011. Štěpánková, S.:. Zakládáme a provozujeme živnost ? Podnikáme podle živnostenského zákona. Praha: Linde, 2007. Týč, V. Základy práva Evropské unie pro ekonomy. Praha: Linde, 2010. Tomancová, J. a kol. Základy práva (nejen) pro školy. Boskovice: Albert, 2011. Mates, P. a kol. Základy správního práva trestního. Praha: Linde, 2010.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: Zápočet není stanoven.Forma zkoušky: Předmět je zakončen písemnou zkouškou, která má formu testu.Výsledné hodnocení předmětu: Známka se uděluje za vypracovaný test dle kritérií, s nimiž jsou studenti seznámeni při jeho zadání.

Garant

JUDr. Jan Janeček, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Jan Janeček, Ph.D.doc. Ing. Hana Mohelská, Ph.D.Mgr. Margareta MünsterováMgr. Naděžda PeichlováIng. Mgr. Markéta RůžičkováJUDr. Jan Janeček, Ph.D.doc. Ing. Hana Mohelská, Ph.D.Mgr. Margareta MünsterováMgr. Naděžda PeichlováIng. Mgr. Markéta Růžičková