Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manažerské metody (KM / MAME)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KM / MAME - Manažerské metody, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Volba vhodné metody je základním kamenem úspěchu realizace jakékoliv lidské činnosti- Klasifikace nejčastěji používaných manažerských metod:- Jak navrhnout cestu k podnikatelskému úspěchu?- Jakým rizikům je dnešní podnikatelský subjekt vystaven?- Co vyvolává požadavky na změnu podnikatelského chování dnešních organizací?2. Metody manažerského rozhodování- Kroky rozhodování a struktura procesu rozhodování- Techniky rozhodování a tabulka očekávaných přínosů- Příčinou nejistoty rozhodovací situace- Volba alternativ možných rozhodnutí3. Metody řízení podnikatelských rizik- Skladba podnikatelských rizik a metody klasifikace rizik- Obecné zákonitosti řízení rizik: Metody snižování rizika- Aktivní získávání informací: Kategorizace získaných informací- Bezpečnostní trojúhelník působení risk manažera4. Metody volby vhodné podnikatelské strategie (zpracování Business Plan)- Co je třeba udělat pro získání nabízející se příležitosti?- Požadavky na účelnou volbu podnikatelské strategie- Koncept SWOT analýzy- Kritické faktory úspěchu- Základní strategické cíle firmy5. Metody využívané při přípravě a provádění organizační změny, spojené s budováním výkonové firemní kultury- Modely organizačních struktur- Identifikace procesů probíhajících ve firmě:- Koncept ZPH (zdroje, procesy, hodnoty): východisko pro budování schopnosti organizace zajistit úspěch inovací.- Co to je firemní kultura? Metody, umožňující vhodně usměrňovat stav firemní kultury- Formy komunikace v organizaci6. Metody Balanced Scorecard (BSC)- Výchozí koncept metodologie BSC- Požadavky, které musí splnit ukazatele BSC- Postup vytvoření matice výkonnosti- Celoživotní vzdělávání je podmínkou úspěchu ve společnosti znalostí

Získané způsobilosti

Osvojené dovednosti a vědomosti: Naučit posluchače, jak využívat manažerské metody, aby byly účinné a jak je efektivně využívat v adekvátním situačním rámci.

Literatura

Bachmann, Lacina. Introduction to Management and Marketing. Mohelská, Pitra. Manažerské metody. Pitra. Základy managementu.

Požadavky

Pravidla účasti na výuce: Minimálně 80 % docházka na cvičení MAME u prezenční formy studia.Požadavky k zápočtu:80 % docházka na cvičeních, zpracování semestrálního projektu včetně jeho prezentování a obhájení ve cvičeních MAME.Forma zkoušky:písemná formou testu, který obsahuje problematiku všech tematických okruhů, do kterých je rozčleněna obsahová náplň předmětu.

Garant

doc. Ing. Hana Mohelská, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Hana Mohelská, Ph.D.prof. Ing. Zbyněk Pitra, DrSc.Ing. Lukáš VálekMajid Ziaei Nafchidoc. Ing. Hana Mohelská, Ph.D.prof. Ing. Zbyněk Pitra, DrSc.Ing. Lukáš VálekMajid Ziaei Nafchi