Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie IV (KM / PSY4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KM / PSY4 - Psychologie IV, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

I. okruh: Faktory ovlivňující úspěch a kariéruFaktory úspěchuIQ a úspěch v kariéřeII. okruh: Psychologie obchodního prostředí a chováníPsychologie obchodního prostředíManipulativní techniky prodejcůIII. okruh: Psychologie internetuIdentita na internetuSoukromí na internetuNadužívání internetu

Získané způsobilosti

Student si osvojí některé poznatky týkající se faktorů ovlivňujících úspěch v kariéře, seznámí se s psychologickými poznatky o nátlakovém obchodním prostředí a psychologie internetu.

Literatura

Gladwell, Malcolm. Mimo řadu. Anatomie úspěchu. Praha, 2009. Joinson, A., McKenna, K. Postmes, T., Reips, U.-D. The Oxford Handbook of Internet Psychology. Rushkoff, D. Manipulativní nátlak. Hradec Králové, 2002. Šmahel, David. Psychologie a internet. Praha, 2003. ISBN 80-7254-360-1.

Požadavky

Pravidla účasti na výuce: Docházka na cvičení je povinná, možné jsou jen 2 absence. Docházka na přednášky je doporučená.Požadavky k zápočtu: Požadovaná docházka, aktivní účast na cvičeních, vytvoření prezentace. Možná účast na praktických projektech a výzkumu.Forma zkoušky: Zkouška probíhá písemnou nebo ústní formou z látky uvedené v povinné literatuře a odpřednášené na přednáškách či cvičeních.Výsledné hodnocení předmětu: Výsledná známka bude konstruována na základě hodnocení závěrečného písemného testu, aktivity na cvičení, hodnocení prezentace, případně účasti na psychologickém výzkumu či dalších projektech.

Garant

prof. PhDr. Marek Franěk, CSc.

Vyučující

prof. PhDr. Marek Franěk, CSc.PhDr. Věra Strnadová, Ph.D.PhDr. Jiří Šípek, CSc.prof. PhDr. Marek Franěk, CSc.PhDr. Věra Strnadová, Ph.D.PhDr. Jiří Šípek, CSc.