Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Gymnastika II -sport. a kondiční (KRCR / GYMN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRCR / GYMN2 - Gymnastika II -sport. a kondiční, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

? Sportovní gymnastika:1. Cvičení na prostných, vazby prvků2. Cvičení na trampolínce3. Přeskok přes kozu4. Cvičení na kruzích ? po ramena, doskočných, v hupu5. Cvičení na hrazdě, vazby prvků? Kondiční gymnastika: jednotlivé prezentace studentů z kondiční gymnastiky

Získané způsobilosti

V části sportovní gymnastiky se student osvojí metodicku pro nácvik vybraných gymnastických prvků a naučí se prvky spojit v jednoduchých sestavách. Při nácviku bude umět poskytnout správnou dopomoc a záchranu. V kondiční části ? cvičení na rozvoj obratnosti a koordinačních schopností, vedoucí ke zvýšení fyzického potenciálu, umět pracovat se skupinou, uplatnit vlastní program na rozvoj kondice.

Literatura

Svatoň, Vratislav. Gymnastika. Akrobacie a cvičení na nářadí. Praha, 1997. Krištofič, Jaroslav. Gymnastika pro zdravotní a kondiční účely. Vyd. 1. Praha, 2000. ISBN 80-85866-54-4.Kos, Bohumil. Kondiční gymnastika. 2. vyd. Praha, 1980. Svatoň, Vratislav. Metodické listy. Olomouc, 1993. Dovalil, J. Pohybové schopnosti a jejich rozvoj ve sportovním tréninku. Praha, 1986. Šopková, Jana. Programované učební postupy přeskoků ve sportovní gymnastice. 1. vyd. Olomouc, 1989. Šopková, Jana. Programované učební postupy v akrobacii. 2., upr. vyd. Olomouc, 2001. ISBN 80-244-0352-8.Blahutková, Marie. Sportovní gymnastika. 1. vyd. Brno, 1999. ISBN 80-210-2040-7.Pavlík, J. Sportovní gymnastika, díl I. Brno, 1999.

Požadavky

Pravidla účasti na výuce: Předmět je složen ze dvou částí ? gymnastiky sportovní a kondiční, každé v rozsahu 1 vyučovací hodina týdně. Je požadována 80% docházka na cvičení v obou částech. Každou část organizuje a vede daný vyučující.Požadavky k zápočtu:1. Splněná docházka v gymnastice sportovní i kondiční.2. Sportovní gymnastika:Splnění praktických zápočtových požadavků ? přeskok přes kozu, sestavy na prostných, hrazdě a kruzích v hupu ? popis na N:\UKAZKY\Hrusova.Dagmar\GYMN23. Kondiční gymnastika: test síly a pohyblivosti ? druhá část.Prezentace studentů - hodina kondiční gymnastiky

Garant

Mgr. Dagmar Hrušová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Dagmar Hrušová, Ph.D.