Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geografie cestovního ruchu (KRCR / KGCR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRCR / KGCR - Geografie cestovního ruchu, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Metodologie geografie CR2.Potřeba inovací v současných podmínkách rozvoje CR na počátku 21.století3.Potenciál cestovního ruchu a struktura základního informačního minima4.Regionální geografie cestovního ruchu Evropy5.Model regionální geografie a geografie turismu a rekreace Pyrenejského poloostrova6.Přehledný regionální model Řecka s důrazem na řecké ostrovy7.Itálie jako velmoc cestovního ruchu - Řím8.Přehled regionální geografie turismu a rekreace mimoevropských světadílů9.Model Maroka jako významné destinace cestovního ruchu severní Afriky10. Model Thajska jako populární destinace oblasti jihovýchodní Asie11. Model Peru jako příkladu horského státu Jižní Ameriky12. Model Švýcarska jako významné turistické destinace střední Evropy

Získané způsobilosti

Student po absolvován předmětu by měl získat znalosti a dovednosti spojené s komplexními charakteristikami předpokladů rozvoje cestovního ruchu (turismu a rekreace) v jednotlivých kontinentech, regionech a zemích. K tomu slouží i jistý algoritmus základního fyzickogeografického a sociogeografického minima, které je aplikováno na jednotlivé regiony země v podobě případových studií.

Literatura

Jiří Štyrský. Geografie cestovního ruchu. Gaudeamus Hradec Králové, 2015. ISBN 978-80-7435-539-4.Štýrský, Jiří. Geografie udržitelného turismu světa v ekonomických, environmentálních a multikulturních souvislostech. Vyd. 6. Hradec Králové, 2011. ISBN 978-80-7435-127-3.Hamarnehová, Iveta. Geografie turismu. 1. vyd. Praha, 2012. ISBN 978-80-247-4430-8.

Požadavky

80% účast na cvičeních a soustavné studium e-learningových materiálů předmětů v powerpointovém zpracování, včetně řešení uvedených problémových otázek. Možné i vypracování krátkých esejí z jednotlivých kapitol kurzu. To vše bude podkladem pro zkoušku z předmětu GCR.

Garant

doc. PaedDr. Jiří Štyrský, CSc.

Vyučující

RNDr. Jiří Peteradoc. PaedDr. Jiří Štyrský, CSc.