Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika práce průvodce CR (KRCR / MPRAP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRCR / MPRAP - Metodika práce průvodce CR, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojetí cestovního ruchu v 21. století2. Zkvalitnění průvodcovských služeb3. Kompetence v cestovním ruchu a práce průvodce4. odborné požadavky na práci průvodce5.Práce s novými informacemi6. Specializace průvodce na art-marketing7. Kdo je průvodce cestovního ruchu?8. Psychologicko-společenské souvislosti práce průvodce9. Práce průvodce v multikulturním prostředí10.Člověk a chráněná krajina11 Příroda je fascinující kniha příběhů12.Vnímání krajiny a genia loci

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu by měl být student schopen , na základě získaných kompetencí úspěšně vést skupinu klientů nejen v domácím - ale i zahraničním prostředí, kdy by však měl znát předpisy pro práci průvodců v navštívené zemi. Metodologické problémy přípravy na zájezd v podobě informačního minima, topografické, psychologické a kulturologické přípravy posluchač pomocí inovovaných kompetencí by měl prověřit při tvorbě a obhájení itineráře zájezdu, který je podmínkou připuštění ke zkoušce.

Literatura

Orieška, Ján. Metodika činnosti průvodce cestovního ruchu. 4., české upr. vyd. Praha, 1996. ISBN 80-85970-10-4.Kotíková. Nové trendy v nabídce cestovního ruchu. Zelenka. Průvodce cestovního ruchu. ISBN 978-80-7041-189-6.Seifertová, Věra. Průvodcovské činnosti. 1. vyd. Praha, 2013. ISBN 978-80-247-4807-8.

Požadavky

Aktivní účastí na přednáškách, alespoň 80% účastí na cvičeních by měl student prokázat základní přehled o moderně pojatých kompetencích, které musí průvodce zvládnout a při obhajobě itineráře u zkoušky prokázat. Součástí cvičení není jen práce s potřebnými dokumenty, ale nácvik dovedností spojených s tvorbou itineráře, tvorbou programů zájezdů cestovních kanceláří. U zkoušky pak student obhajuje itinerář, řeší mimořádné situace a má přehled o jednotlivých tématech přednášek, které jsou zveřejněny v systému Blackboard - Oliva vždy v inovované podobě MPRAP 1-14 až MPRAP 12-14. Součástí jsou aktivizační otázky i důraz na psychogeografické souvislosti průvodcovské činnosti.

Garant

doc. PaedDr. Jiří Štyrský, CSc.

Vyučující

RNDr. Jiří Peteradoc. PaedDr. Jiří Štyrský, CSc.RNDr. Jiří Peteradoc. PaedDr. Jiří Štyrský, CSc.