Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sport a pobyt v přírodě II - LeK (KRCR / SPAP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRCR / SPAP2 - Sport a pobyt v přírodě II - LeK, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

? Cyklistika a cykloturistika ? charakteristika, obsahové složky, odborné technické znalosti a praktické zkušenosti, zásady vedení skupiny cyklistů.? Topografie a orientace ? práce s mapou, buzolou, orientace v přírodě.? Orientační běh ? liniový, azimutový, okruhy, závod. Orientace ve skalách.? MTBO ? orientační závod na horských kolech.? Horolezectví ? jednotlivé disciplíny, materiál, terény, názvosloví, praktický výcvik na skalách (slaňování, jištění, lezení)? Hry v přírodě ? seznamovací, ice- breakers, ekohry.? Táboření a pobyt v přírodě, ekologie.? Organizace a vedení cykloturistické akce, KPČ.? Triatlon ? závod

Získané způsobilosti

Student si osvojí základní teoretické znalosti z oblasti outdoorových sportů a jejich aplikace v oblasti cestovního ruchu. Získá základní praktické dovednosti v cyklistice, orientačním běhu, horolezectví a dalších outdoorových aktivitách.

Literatura

Neuman, Jan. Dobrodružné hry a cvičení v přírodě. Praha, 1998. ISBN 80-7178-218-1.Neuman, J. a kol. Turistika a sporty v přírodě. Praha, 2000. Schubert, Pit. Bezpečnost a riziko na skále a ledu. 2. vyd. v českém jazyce. Praha, 2007. ISBN 978-80-7316-064-7.Procházka, Vladimír. Horolezectví. 1. vyd. Praha, 1990. ISBN 80-7033-037-6.Dieška, Ivan. Horolezectví zblízka. Praha, 1989. Hrubíšek, I. Horské kolo od A do Z. Sobotáles, 1994. Růžička, J., Šilhan, F. Jištění je jistota. Brno, 1997. Neuman, Jan. Překážkové dráhy, lezecké stěny a výchova prožitkem. 1. vyd. Praha, 1999. ISBN 80-7178-292-0.Hejl, Ivo. Turistika v horách. 3., dopl. rozš. vyd. Praha, 1990. ISBN 80-7033-023-6.

Požadavky

Pravidla účasti na výuce: Účast na kurzu v plném rozsahu, dodržování základních bezpečnostních pravidel, používání povinného vybaveníPožadavky k zápočtu:Absolvování celého kurzu, teoretický test, absolvování celé cesty z Hradce Králové až do místa kurzu na kole se skupinou, splnění časových limitů v orientačním běhu a triatlonu

Garant

Mgr. Pavlína Chaloupská, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Hruša, Ph.D.Mgr. Pavlína Chaloupská, Ph.D.Mgr. David Chaloupský, Ph.D.doc. PhDr. Blahoslav Komeštík, CSc.RNDr. Jiří PeteraMgr. Bohumil Půža, Ph.D.Mgr. Petr Hruša, Ph.D.Mgr. Pavlína Chaloupská, Ph.D.Mgr. David Chaloupský, Ph.D.doc. PhDr. Blahoslav Komeštík, CSc.RNDr. Jiří PeteraMgr. Bohumil Půža, Ph.D.