Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sport a pobyt v přírodě IV - VK (KRCR / SPAP4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRCR / SPAP4 - Sport a pobyt v přírodě IV - VK, Fakulta informatiky a managementu, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Historie a disciplíny vodáckého spotu2. Výzbroj a výstroj, technika a technologie3. Bezpečnost a vodní záchrana4. Technika a taktika jízdy na různých druzích plavidel5. Organizační a metodické formy výcviku6. Organizační formy vodáckých sportů7. Moderní formy vodáckých sportů8. Hydrologie9. Zdroje informací, práce s kilometráží řek10. Didaktika a metodika výše uvedených vodáckých sportů11. Diagnostika a hodnoceníCvičení:1. Kajak, kanoe, raft ? základní výcvik na klidné a mírně tekoucí vodě, rozšiřující výcvik na divoké vodě2. Windsurfing a jachting ? základní výcvik, ovládání a řízení oplachtěných plavidel3. Moderní formy a prostředky vhodné pro práci s různou klientelou dle aktuálních podmínek na moři či jiné vodní ploše (Seakayaking, kanu polo, vodní lyže, wakeboarding, snorkeling, atd.).4. Nácvik různých forem záchrany ve vodním prostředí (klidná a divoká voda, moře)

Získané způsobilosti

Studenti získají předpoklady k práci instruktora rekreačních vodáckých aktivit. Osvojí si vědomosti a pohybové, didaktické a organizačně řídící dovednosti. Naučí se bezpečně ovládat různá plavidla v různých podmínkách (kajak, kanoe, raft, windsurfing, jachta). Naučí se využívat moderní formy a prostředky vhodné pro práci s různou klientelou dle aktuálních podmínek (seakayaking, kanu polo, vodní lyže, wakeboarding, snorkeling, atd.). Seznámí se a prakticky procvičí různé formy záchrany ve vodním prostředí.

Literatura

Bílý, Milan. Kanoistika. 1. vyd. Praha, 2001. ISBN 80-247-9050-5.Kohoutek, F. Kilometráž českých řek. Praha, 1990. Jančar, V., Novák, I. Vodácký průvodce. Kilometráž český a moravských řek. Praha, 1998. McManners, Hugh. Vodní sporty. Vyd. 1. Praha, 1997. ISBN 80-7202-175-3 .Bílý Milan. Základy kanoistiky. Praha, 1998.

Požadavky

Pravidla účasti na výuce: Aktivní účast na výuce, dodržování bezpečnosti při výcviku, (používání plovací vesty, přilby?)Požadavky k zápočtu: Aktivní účast ve výuce. Úspěšné hodnocení (motorické dovednosti, test vědomostí)Výsledné hodnocení předmětu: Zápočet, zkouška. Výsledná známka je konstruována z dílčích hodnocení studenta (test motorických dovedností, test vědomostí)

Garant

Mgr. David Chaloupský, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Hruša, Ph.D.Mgr. Pavlína Chaloupská, Ph.D.Mgr. David Chaloupský, Ph.D.doc. PhDr. Blahoslav Komeštík, CSc.RNDr. Jiří PeteraMgr. Bohumil Půža, Ph.D.Mgr. Petr Hruša, Ph.D.Mgr. Pavlína Chaloupská, Ph.D.Mgr. David Chaloupský, Ph.D.doc. PhDr. Blahoslav Komeštík, CSc.RNDr. Jiří PeteraMgr. Bohumil Půža, Ph.D.