Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Trestní právo (OSPSP / CHWA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSPSP / CHWA - Trestní právo, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnova předmětu ve vztahu k časovému rozvrhu výuky:Výuka vychází z předpokladu, že studenti mají všeobecné právní povědomí, získané především z předmětu občanská výchova na střední škole a z hromadných sdělovacích prostředků, takže znají jen základní principy trestního práva a to ještě mnohdy značně zkresleně a neúplně. Na druhé straně absolvent studia sociální práce a sociální politiky musí počítat s tím, že se bude na svém budoucím pracovišti dostávat do situací, ve kterých se bez trestněprávních znalostí nebude moci obejít.Požadované znalosti lze stručně shrnout asi následovně:1. Ústavní východiska trestního práva2. Obecná část: Základy trestní odpovědnosti - Tresty - Zánik trestnosti a trestu -Ochranná opatření3. Soudnictví ve věcech mládeže4. Systematika zvláštní částí trestního zákona se zvláštním zřetelem na trestnéčiny proti rodině a mládeže, proti životu a zdraví, proti svobodě a důstojnostičlověka5. Základní zásady trestního řízení6. Přípravné řízení - Řízení před soudem 1. stupně - Odvolací řízení -Vykonávací řízení

Získané způsobilosti

Seznámit studenty s postavením trestního práva v systému právního řádu demokratického státu.

Požadavky

Zkouška - ústní - znalost teorie + praktická orientace ( se zákonem v ruce) v předpisech a schopnost aplikace na kokrétních příkladech)

Garant

JUDr. Miroslav Mitlöhner, CSc.