Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální práce v rod a náhr. rod. péče (OSPSP / EKUA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSPSP / EKUA - Sociální práce v rod a náhr. rod. péče, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Text je příliš dlouhý, plné znění naleznete v odkazu na další informace.

Získané způsobilosti

Obsah kursu vychází z obecných základů sociální práce a je zaměřen na kompetence a činnost státních i nestátních subjektů v oblasti sociální práce s rodinou. Cílem předmětu je poskytnout studentům ucelený přehled o obsahu sociální práce s rodinou v systému sociálního zabezpečení, zejména v oblasti sociálně-právní ochrany dětí včetně zprostředkování náhradní rodinné péče. Absolvent kursu by měl získat kvalitní orientaci ve společenských a legislativních podmínkách sociální práce s rodinou a osvojit si základní postupy užívané v praxi sociálního pracovníka v této oblasti.

Požadavky

Ukončení kursu: zápočetVýstup kursu: kvalitativní hodnoceníKomentář k výstupu: a) Seminární práce na téma ? Komplexní řešení sociální situace - jsou zadána témata = různé sociální situace vztahující se k problematice kursu. Podmínkou pro udělení zápočtu je kvalitní zpracování zadaného tématu s uvedením všech institucí (státních i nestátních), právních předpisů a doporučených postupů vztahujících se k danému problému. Zhodnocení jednotlivých zpracovaných témat je součástí poslední lekce s odkazem na probrané učivo a případným doplněním. b) Seminární práce na téma ? Nestátní organizace v oblasti sociální práce s rodinou - student zpracuje komplexní popis činnosti jím vybrané nestátní organizace působící v této oblasti (příloha č. 1).

Garant

Mgr. Martina Macková, Ph.D.