Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Krátkodobá bloková praxe (OSPSP / FYKA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSPSP / FYKA - Krátkodobá bloková praxe, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Probíhá dva týdnyTypy zařízení: dle osobní preference studenta / zařízení státní správy a samosprávy, ústavy, hospic, LDN, výchovné ústavy, azylové domy apod./Cíle učení:- seznámit se se strukturou organizace- seznámit se s kazuistikami- navázání kontaktu s klientemZákladní předpoklady: Výběr osvojované kompetence, stanovení kritériíNávaznost na výuku:- ověření si svých teoretických znalostí z MSP, práva a pedagogiky- rozvoj komunikačních dovedností- týmová práceOrganizace supervize:- úvodní skupinová ? příprava na praxi- individuální před vstupem na praxi ? plán praxeSupervize na pracovišti: týmová ? supervizor, konzultant a studentSupervize závěrečná:- vyhodnocení splnění cílů z kontraktu- písemná forma zmapování činnosti organizace- kontrola materiálů v portfoliu praxe- vlastní pocity studenta

Získané způsobilosti

Krátkodobá bloková praxe probíhá většinou tak, že student je přítomen na pracovišti denně po dobu 2-3 týdnů. Tato forma je vhodná zejména v lůžkových zařízeních, hospicích, LDN, výchovných zařízeních, léčebných komunitách apod. Student má možnost získat základní informace o charakteru zařízení, seznámit se s legislativním rámcem a právy klientů, způsobem financování, povahou týmové práce, typem klientů, režimem zařízení, seznámit se s administrativní prací. Cílem praxe je poznání rytmu provozu, rituálů, hlavních metod práce a učit se orientovat v potřebách klientů. Naučí se neformálně komunikovat s klienty a navazovat počáteční kontakt. Tato forma je vhodná pro studenty prvních a druhých ročníků.

Požadavky

Kritéria hodnocení: samostatně zpracované portfolio, závěrečná práce, zápis o supervizi, návrh projektu apod.

Garant

PhDr. Jaroslav Holek