Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lidská sexualita (OSPSP / INLA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSPSP / INLA - Lidská sexualita, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

předpokladem pro získání zápočtu a zkoušky je zvládnutí základních poznatků oboru.Formou kontroly jsou průběžné diskuze, konzultace a testy.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit posluchače s problematikou sexuality jako nezbytné součásti lidského života, jeho přirozenosti a kultury. Sexuální chování provází každého lidského jedince od narození do smrti a kromě aspektu prokreačního, ústícího do zachování lidského rodu, má také aspekty společenské, etické a psychosociální.Vzhledem k medicínské orientaci garanta bude kladen důraz na východiska biologická v oblasti sexuálního a reprodukčního zdraví, posluchači však budou seznámeni také s problematikou populační (plánované rodičovství) a hraničními oblastmi psychologie a etiky. V oblasti sociální práce a sociální politiky je pak nezbytné zabývat se i negativními jevy vyplývajícími často ze sexuálních maladaptací (sexuální dysfunkce a deviace, problémy partnerského soužití, nechtěné děti v návaznosti na syndrom zanedbávaného a týraného dítěte apod.) V oblasti sexuálně patologických jevů by posluchači měli získat nejen patřičné informace, ale také upřesnit a korigovat své postoje a dovednosti. Řešení problémů bude důsledně vycházet ze stanoviska moderních poznatků současné lékařské vědy, hlavních programových cílů Světové zdravotnické organizace (WHO) a závěrů Světové konference o populaci a rozvoji OSN. Posluchači budou seznámeni také se základními dokumenty Mezinárodní federace pro plánované rodičovství (IPPF).

Požadavky

předpokladem pro získání zápočtu a zkoušky je zvládnutí základních poznatků oboru.Formou kontroly jsou průběžné diskuze, konzultace a testy.

Garant

JUDr. Miroslav Mitlöhner, CSc.