Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Charitativní a pastorační péče (OSPSP / KCHAP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSPSP / KCHAP - Charitativní a pastorační péče, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky charitativní a pastorační péče2. Počátky organizované charitativní a pastorační péče3. Evropské kořeny charitativní a pastorační péče4. Činnost středověké církve v oblasti charitativní a pastorační péče5. Stát přebírá sociální a charitativní péči od církve6. Multidisciplinarita oboru charitativní a pastorační práce v naší době z hlediska teologie7. Postavení a úloha církve v době tzv. postmoderny8. Specifika křesťanské charitativní práce I.9.Vliv církevní tradice pastorační péče na současnost10. Možnosti uplatnění charitativní a pastorační péče:11. Metody charitativní a pastorační péče:12. Konkrétní rozměr charitativní a pastorační péče:13. Poznatky z charitativní a pastorační péče v zahraničí:

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je studenty seznámit ze základní problematikou charitativní a sociální péče o osoby se sníženou soběstačností.

Požadavky

- vypracování seminární práce v rozsahu 5-10 stran

Garant

Martin Chadima, Th.D.