Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální politika (OSPSP / KLTA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSPSP / KLTA - Sociální politika, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky.2. Dějiny moderní sociální politiky.3. Dějiny sociální politiky na území nynější České republiky.4. - 5. Sociální stát.6. Sociální politika v dokumentech Rady Evropy a Evropské unie.7. Sociální doktrína České republiky.8. Sociální reforma v České republice.9. Sociální zabezpečení.10. Politika zaměstnanosti.11. Zdravotní politika.12. Vzdělávací politika.13. Bytová politika.14. Rodinná politika.

Získané způsobilosti

Cíle předmětu: vybavit studenty znalostí historie moderní sociální politiky, současného stavu a vývojových tendencí sociální politiky ve světě a v České republice a teorie sociální politiky. Vést je k tomu, aby byli po skončení studia schopni využít nabytých vědomostí v praxi. Charakteristika získaných dovedností: Student umí používat pojmy a nástroje sociální politiky důležité pro sociální práci.

Požadavky

Způsob a pravidla klasifikace dle příslušných článků Studijního a zkušeního řádu UHK a PdF UHK.Požadavky k zápočtu:* plnění zadaných úkolů* seminární prácePožadavky ke zkoušce:* zápočet za práci v semináři* znalost problematiky* znalost literatury

Garant

PhDr. Martin Smutek, Ph.D.