Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Soc. práce s rizikovými skupinami (OSPSP / KSPSR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSPSP / KSPSR - Soc. práce s rizikovými skupinami, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Pojetí norem v sociální práci a specifika sociální práce s rizikovými skupinami.- Sociální práce s muži a ženami bez domova.- Sociální práce s pachateli a pachatelkami trestných činů I kriminalita, výkon trestu odnětí svobody a jeho souvislosti.- Sociální práce s pachateli a pachatelkami trestných činů II - probace a mediace.- Sociální práce s osobami poskytujícími sexuální služby za úplatu.- Sociální práce s oběťmi sekt.- Sociální práce s příslušníky a příslušnicemi nekonformních subkultur I.(teorie subkultur, squatters, sprejeři a sprejerky)- Sociální práce s příslušníky a příslušnicemi nekonformních subkultur II.(extrémistická hnutí, hooligans).

Získané způsobilosti

Studující by měli získat základní znalosti a dovednosti pro sociální práci s vybranými rizikovými skupinami. Měli by být schopni reflektovat příčiny, strukturu, dynamiku a důsledky vybraných rizikových sociálních jevů. Měli by získat přehled o možnostech preventivní práce s vybranými cílovými skupinami a o možnostech kurativních aktivit sociální práce. Měli by reflektovat možnosti sociální práce na úrovni klientů i na úrovni jejich sociálního prostředí. Měli by být schopni reflektovat platnou i navrhovanou legislativu a státní politiku v oblasti daných rizikových sociálních jevů.

Požadavky

Viz distanční text