Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a metody sociální práce 1. (OSPSP / KTEA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSPSP / KTEA1 - Teorie a metody sociální práce 1., Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Text je příliš dlouhý, plné znění naleznete v odkazu na další informace.

Získané způsobilosti

Absolvent(ka) kursu by měl(a) dosáhnout teoretické i praktické průpravy především v individuálních metodách a přístupech sociální práce.

Požadavky

Podmínky pro získání zápočtu:Prezenční studium:? Aktivita na seminářích a průběžné plnění zadaných úkolů (účast v diskusích a v modelových situacích, včasné odevzdání písemných úkolů). Úkoly musí být v tištěné (nikoliv elektronické) podobě vždy odevzdány na konci semináře, pro který byly vypsány. Pokud student(ka) úkol neodevzdá, dodá jej nejpozději následující týden (takováto praxe však bude tolerována pouze dvakrát). V ostatních případech pozdního odevzdání, bude vyžadována omluvenka od lékaře/lékařky. ? Průběžná četba zadané povinné literatury na semináře.Kombinované studium:Studentky a studenti odevzdají dvě seminární práce (v tištěné, nikoliv elektronické podobě):1. Úvahu o dilematu mezi dvěma hodnotami sociální práce (viz 2. téma) demonstrovanou na konkrétní kazuistice. (1-2 strany) Ti, kteří se nepohybují v praxi sociální práce, rozpracují dle textu Nečasové (viz 2. téma) úvahu o klíčových hodnotách sociální práce. V této úvaze zvolí pět klíčových hodnot sociální práce a na konkrétních příkladech vysvětlí jejich podstatu (jak konkrétní hodnotu v praxi uplatňovat). (3 str.) 2. Úvahu, k jakým sociálním stereotypům (dle znaku A je usuzováno na znak B; př. ?muži s holou hlavou jsou agresívní?) či předsudkům (nereflektovaný stereotyp - tendence neověřovat stereotypy; př. ?budu se všemi muži s holou hlavou jednat, jako by byli agresívní) máte sklony? Z jakých vašich hodnot či zkušeností tyto stereotypy či předsudky plynou? Jak se mohou odrazit ve vaší praxi? (1 str.)Požadavky ke zkoušce: Požadavky ke zkoušce jsou pro prezenční i kombinované studium totožné. Písemná i ústní zkouška budou založeny na prověřování znalostí zadané povinné literatury na semináře i přednášky. Předmětem zkoušky budou také znalosti z přednášek. Zkoumány a hodnoceny nebudou pouze znalosti, ale také schopnosti informace reflektovat, propojovat a aplikovat v praxi.

Garant

Mgr. et Mgr. Radka Janebová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. et Mgr. Radka Janebová, Ph.D.