Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie sociální práce (OSPSP / KTEOS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSPSP / KTEOS - Teorie sociální práce, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. téma Teorie o budoucnosti české sociální práce2. téma Reflexivní teorie sociální práce3. téma Teorie nového manažerismu a "evidence based" teorie4. téma Kritické teorie sociální práce teoretická východiska a principy kritické sociální práce; radikální sociální práce5. téma Feministické teorie sociální práce liberální, radikální, marxistická/socialistická6. téma - Postmodernistické teorie sociální práce "kritická teorie" v sociální práci, postmodernistická/poststrukturalistická feministická sociální práce7. téma Feministické teorie sociální práce lesbianistická, globální/transnacionální8. téma - Kritické teorie sociální práce antirasistická sociální práce, womanism/antirasistická feministická sociální práce9. téma - Kritické teorie sociální práce antiopresivní/antidiskriminační sociální práce10. téma Kontexty sociální práce - kritika práva, reflexe politických tlaků a tlaků kultury organizace

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit studující s aktuálně diskutovanými teoriemi sociální práce. Studující by měli znát teoretická východiska soudobých teorií sociální práce, měli by být schopni reflektovat jejich silné i slabé stránky a umět je aplikovat do praxe. Měli by získat dovednost uvědomovat si vlivy kontextů, ve kterých je sociální práce vykonávána, a naučit se i v těchto kontextech realizovat sociální práci dle principů sociální spravedlnosti a lidských práv.

Požadavky

Viz distanční text