Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Exkurze I (OSPSP / NHFA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSPSP / NHFA - Exkurze I, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vstupní seminář2. exkurze: Magistrát města Hradce Králové, Odbor sociálních věcí a zdravotnictví3. exkurze: Krajský úřad Královéhradeckého kraje, Odbor sociálních věcí4. exkurze: Úřad práce v Hradci Králové5. exkurze: Okresní správa sociálního zabezpečení, Hradec Králové6. exkurze: Domov důchodců, Nový Hradec Králové7. exkurze: Dětský diagnostický ústav a Středisko výchovné péče pro děti a mládež, Hradec Králové8. exkurze: Uprchlický tábor, Kostelec nad Orlicí9. exkurze: Fakultní nemocnice Hradec Králové, Oddělení sociální péče10. exkurze: Vazební věznice, Pouchov ? Hradec Králové11. exkurze: Zvláštní škola, Pomocná škola a Praktická škola, Hradec Králové12. exkurze: Pedagogicko-psychologická poradna, Hradec Králové13., 14., 15. ? průběžné a souhrnné semináře k praxím

Získané způsobilosti

Studenti by měli získat základní orientaci ve sféře sociální práce a sociální politiky, během exkurzí by se měli seznámit se sociální mapou příslušného regionu, stejně tak by měli získat i reálnou představu o pracovištích, které se zabývají sociální prací s klientelou. Získaný přehled by měl napomoci procesu jejich další orientace na určitou oblast sociální práce.Předmět úzce navazuje na předmět ?Úvod do sociální politiky a sociálního zabezpečení?, který student absolvuje v 1. semestru. Vhodně doplňuje obsah učební látky a zajišťuje syntetizované znalosti od začátku studia. Teoretické poznatky umí aplikovat v práci s klientelou. Získané vědomosti pomáhají k osvojení vědomostí v dalších předmětech (např. Právo sociálního zabezpečení aj.)

Požadavky

Podmínky získání zápočtu: 75% účast v hodinách společných praxí ? exkurzích a souhrnných seminářích a odevzdání dokumentace o praxi, vypracované dle zadání vedoucího praxí. V případě každé neúčasti pod 75 % je nutné písemně omluvit svou neúčast (s potvrzením příslušné pravomocné osoby o závažnosti studentových důvodů vedoucích k jeho neúčasti na určité exkurzi); v případě neúčasti z méně závažných důvodů je také možné, že si student vyjedná praxi osobně s pracovištěm a v konečné zprávě o praxi přiloží potvrzení vypracované daným pracovištěm, že příslušnou organizaci navštívil a že byl informován o povaze, struktuře a funkci daného pracoviště.

Garant

Mgr. Lucie Smutková, Ph.D.