Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychopatologie (OSPSP / PVQA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSPSP / PVQA - Psychopatologie, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Uvedení do patopsychologie, vymezení základních a souvisejících pojmů.2. Činitelé vzniku a vývoje psychických poruch a dynamika jejich působení.3. Přehled příznaků psychických poruch I. - poruchy kognitivních funkcí4. Přehled příznaků psychických poruch II. - poruchy motivačních a konativních procesů, vědomí.5. Psychická deprivace a subdeprivace.6. Porucha pozornosti s hyperaktivitou (LDE, MBD, LMD, ADHD)7. Poruchy intelektového vývoje (mentální retardace, hraniční pásmo intelektového defektu, demence).8. Neurotické poruchy. Psychické zvláštnosti neurotického dítěte.9. Disharmonický vývoj a psychopatie10. Hlavní psychotická onemocnění dětského věku a dospívání11. Specifické vývojové poruchy učení12. Poruchy chování se sociálním základem13. Predelikvence dětí a delikvence mladistvých.14. Psychologická problematika smyslových postižení.15. Psychologická problematika somatických postižení.

Získané způsobilosti

Znalosti všech základních problémových okruhů psychických poruch jako předpoklad sociální práce s klientem.

Požadavky

Zápočet:pravidelná aktivní účast na lekcíchvystoupení s referátem ústněpísemná sem. zápočtová práceZkouška:Písemná část- test podle tématických okruhůÚstní část - doplnění testu, kontrolní dotazy, ústní rozbor zvoleného tématu zápočtové práce,celkové zhodnocení.

Garant

PhDr. Jiří Kučírek, Ph.D.