Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Předpisy při zakládání organizací (OSPSP / PVZAD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSPSP / PVZAD - Předpisy při zakládání organizací, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu.2. Pojem práva a jeho prameny.3. Ústavní principy sdružování občanů.4. - 5. Subjekty sdružovacího práva.6. - 7. Typologie organizací.8. - 9. Metodika postupu při zakládání organizací.10. - 11. Práva a povinnosti organizací.12. Trestné činy hospodářské.13. Zánik organizací.

Získané způsobilosti

Seznámit studenty s právními předpisy, které se vztahují k problematice zakládání organizací. Studenti si osvojí metodiku postupu při zakládání ogranizací.

Požadavky

Pravidla klasifikace dle příslušných článků Studijního a zkušebního řádu UHK a PdF UHK. Požadavky k zápočtu: zpracování schématu postupu při založení organizace s rozlišením podle jednotlivých typů a zaměření těchto organizací, a to od fáze před založením, přes vznik až do fáze zániku Požadavky ke zkoušce:* zápočet za práci v semináři* znalost literatury* znalost problematiky

Garant

Mgr. Jan Hloušek, Ph.D.