Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Politika zaměstnanosti (OSPSP / PZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSPSP / PZP - Politika zaměstnanosti, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Text je příliš dlouhý, plné znění naleznete v odkazu na další informace.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je uvést politiku zaměstnanosti a trhu práce do kontextu fundamentálních teoretických přístupů.Teoretické přístupy ke studiu trhu práce budou ve druhé polovině kurzu využity při studiu politiky zaměstnanosti a především opatření na trhu práce. Při jejich studiu si předmět klade za cíl seznámit posluchače s principy, cíli, nástroji a konečně účinky politik. Získané dovednosti umožní studentům vypracovávat analýzy opatření politik na trhu práce a vedou k porozumění širším vazbám mezi ekonomickými a sociálními mechanismy. V praxi jsou tyto dovednosti primárně využitelné v rámci činnosti Úřadů práce apod.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu: 1. Vypracování seminární práce na téma: Analýza opatření určité aktivní politiky na vybraném lokálním trhu práce (okres) zaměřená na specifickou skupinu obyvatel. Ústní prezentace seminární práce. Bližší specifikace požadavků na seminární práci bude studentům sdělena při zahájení výuky. Rozsah 1250 ? 2500 slov. 2. Odevzdání všech průběžných úkolů ze seminářů. 3. Bodový výsledek průběžného a závěrečného zápočtového testu musí být v součtu alespoň 60% maximálního bodového zisku.

Garant

PhDr. Martin Smutek, Ph.D.