Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální práce v rodině a náh. rod. péče (OSPSP / SPANC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSPSP / SPANC - Sociální práce v rodině a náh. rod. péče, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Analýza profesních činností sociálního pracovníka v oblasti sociální práce. 2.Rozhodnutí o návrhu o předběžném opatření a jeho význam.3.Svěření dítěte do péče jednoho z rodičů nebo jiné osoby než rodiče.4.-5.Druhy klientely sociální práce.6.Vzájemná vyživovací povinnost rodičů vůči dětem a dětím vůči rodičům.7.-8.Mezinárodní smlouvy z oblasti zajištění výživného pro nezletilé děti.9.-10. Dohled až zbavení rodičovských práv při neplnění svých povinností vůčidětem. Institut opatrovnicvtí a jeho výkon.11.Instituce zabývající se výchovou k partnerství, manželství a rodičovství.12.Příspěvek na výživu rozvedeného manžela i z pohledu mezinárodních úmluv.13.Druhy náhradní rodinné péče. Typy pěstounské péče.14.Terénní sociální práce sociálního pracovníka v náhradní rodinné péče.

Získané způsobilosti

Postihnout sociální práci v rodině odborně, metodologicky a eticky. Seznámitstudenty se současnými právními a dalšími předpisy i v oblasti náhradnní ro-dinné péče a aktivem pro NRP MPSV ČR. Analyzovat současné problémy praxe zhlediska sociálního pracovníka a uvádět typické příklady jak ve vztahu keklientům, tak k institucím. Prakticky se zabývat vedením spisové dokumentacežadatelů o osvojení a pěstounskou péči.

Požadavky

Student prokáže v průběhu semestru schopnost řešit konkrétní situace při využívání současných zákonů v rámci problematiky sociální práce v rodiněa náhradní rodinné péče. Dále zpracuje seminární práci na určené téma.

Garant

JUDr. Miroslav Mitlöhner, CSc.

Vyučující

Mgr. Lucie Smutková, Ph.D.