Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální pedagogika a terapie-kurz (OSPSP / SPTCD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSPSP / SPTCD - Speciální pedagogika a terapie-kurz, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Průpravná cvičení.2.Orgánová sestava.3.Sebeobrana proti účinkům stresu.4.Principy psychosomatické rovnováhy a vyrovnávání odchylek jógovým cvičením.5.Cílená rehabilitační cvičení kompenzující projevy LMD a zdravotní obtíže astmatiků.6.Relaxační cvičení a cvičení koncetrace.7.Dýchací cvičení.8.Cvičení pro správné držení těla.9.Rehabilitační cvičení pro zrakově a sluchově postižené,při hypertenzi a diabetes.10.Spinální cviky.11.Páteř a její autorehabilitace.12.Jóga prstů.13.-14.Ekologie člověka.

Získané způsobilosti

Seznámit se s působením stresu na lidský organismus. Naučit se teoreticky i prakticky prostřednictvím cvičení získat psychosomatickou rovnováhu ,jak ve vztahu k sobě a budoucí profesi, tak i zvládnout cílená rehabilitační cvičení pro různé druhy handicapů směřující ke kompenzaci.

Požadavky

Pro udělení zápočtu je nutná účast na cvičení (75%), zpracování seminární prácena dané téma a předvedení krátké sestavy a cviků s cílovým zaměřením na určitý druh handicapu.

Garant

PhDr. Jaroslav Holek