Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální práce s handicapovanými (OSPSP / TCUA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSPSP / TCUA - Sociální práce s handicapovanými, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cíle semináře. Časosběrný dokument ?Odmítání a přijetí? o osudech několika lidí s postižením. Diskuse o filmu.Základní pojmy týkající se postižení.Oblasti adaptačních dovedností.Pojmy podpory a ?péče?.Procvičení posuzování potřebné podpory v oblastech adaptačních dovedností na fiktivních příkladech.Posuzování kvality služeb pro lidi s postižením.Respekt a ochrana práv ve vztahu k lidem s postižením.Ústavní péče a její kritika. Alternativa k ústavní péči: chráněné bydlení a další sociální služby.Podporované zaměstnávání.Metody komunikace s lidmi s těžkým a hlubokým mentálním postižením, autismem, demencí.Referáty studentů o posuzování podpory u konkrétních lidí s postižením.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je? Seznámit studenty s moderními trendy v oblasti sociálních služeb pro lidi s postižením? Naučit studenty rámcově posoudit potřebnou podporu u konkrétního člověka s postižením a kvalitu jeho prostředí

Požadavky

test vědomostí- zpracování referátu ze zadané literatury- 75% účasti na seminářích

Garant

JUDr. Miroslav Mitlöhner, CSc.