Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Exkurze 2 (OSPSP / UGFA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSPSP / UGFA - Exkurze 2, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je rozdělen do šesti dnů v semestru (v případě nutnosti rozdělení ročníku do skupin je předmět rozdělen dle potřeby a požadavků navštívených institucí). Rozpis návštěv vybraných zařízení je studentům zaslán na začátku semestru spolu s adresami vybraných institucí.

Získané způsobilosti

Cílem učení předmětu je seznámit se se strukturou organizace, jejím zařazením do sociální sítě, jejími cíli, typem klientů, rytmem provozu a základními pravidly jejího řízení. Student poznává roli sociálního pracovníka v organizaci, jeho hlavní činnosti a způsoby vedení dokumentace. Tato forma praxe je vhodná v ambulantních zařízeních, úřadech a dalších sociálních institucích. Tuto praxi doporučujeme vykonávat v neziskových organizacích.

Literatura

Gabal, I. (ed). Etnické menšiny ve střední Evropě. Praha: G+G, 1999. Šišková, T. Menšiny a migranti v České republice: My a oni v multikulturní společnosti 21. století. Praha: Portál, 2001. Frištenská, H., Sulitka, A. Průvodce právy příslušníků národnostních menšin v České republice. Praha: DAS ČR, 1995.

Požadavky

100% účast na exkurzích - pro případ jakékoliv neúčasti si student vyjedná návštěvu zařízení osobně s pracovištěm a přinese potvrzení, že exkurzi absolvoval. U zápočtu každý student předkládá zprávy o exkurzích, které budou splňovat vyučujícím stanovená kritéria.

Garant

Mgr. Veronika Halamová